Dekan fakulty verejne odsúdil extrémistické názory študenta na facebooku

Dekan fakulty verejne odsúdil extrémistické názory študenta na facebooku Foto: Facebook J. Repka

Jozef Repko je študent Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity, zástupca Iniciatívy študentov pedagogických odborov VŠ a šéf spolku "Nedajme si náš slovenský národ."

 

 

Budúci učiteľ Repka je veľký aj obdivovateľ prezidenta vojnového Slovenského štátu Jozefa Tisa, Mariána Kotlebu, Kaddáfího a nemá problém s antisemitskými hláškami "Slovensko Slovákom!! vy chamrať chazarská!!!" či vie poradiť, koho treba obesiť.

Na texty Repku upozornil bloger Ján Benčík: Ak má byť krédo "Ak je Marián Kotleba fašista, tak som aj ja. Som taký istý ako on a jemu podobní. Ak je fašizmus to, že milujem svoju vlasť, tak som vinní. Kým ma neobesíte budem hlásať pravdu a bojovať za svoju zem do poslednej kvapky krvi, ktorá vrie v mojom slovanskom tele," odporúčaním pre dráhu učiteľa, tak niečo sa tu niekde asi trochu pokazilo, napísal Benčík na svojom blogu.

Benčík poukázal na to, ako Repka obdivuje pravicových extrémistov či pomáha s organizáciou protestov proti islamizácii. Pripomenul aj Repkovo video, kde sa pri jeho zmienke o Andrejovi Kiskovi hromadne skandovalo "Obesiť!" a mnoho ďalších podobných prejavov študenta Trnavskej univerzity na jeho osobnej stránke, alebo stránkach, ktoré spravuje.

Repka je predsedom iniciatívy Nedajme si náš Slovenský národ, s orlicou a znakom vojnového Slovenského štátu v logu, ktorá v novoročenke želá "biele Slovensko."

Názory a postoje Repku nahnevali dekana Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave René Bílika. „Z viacerých zdrojov som dostal informácie o názoroch študenta Jozefa Repku, ktoré zverejňuje na sociálnej sieti vo svojom osobnom profile. Zoznámil som sa s obsahom týchto vyjadrení a pokladám ich za absolútne neprijateľné a nebezpečné, pretože sú založené na princípe rasovej a sociálnej neznášanlivosti a obdive voči tomu najhoršiemu, čo, žiaľ, tvorí súčasť moderných dejín ľudskej civilizácie," napísal dekan vo vyhlásení, v ktorom verejné prejavy študenta fakulty odsúdil. „Ide o názory a konanie, ktoré hrubo poškodzujú meno Trnavskej univerzity v Trnave i jej pedagogickej fakulty." Dekan zároveň oznámil, že voči študentovi inicioval konanie, ktoré mu umožňujú interné predpisy našej vysokej školy.

Zaujíma vás zákulisie médií? Sledujte nás na facebooku