Sme.sk dopĺňa Piano vlastným balíčkom spoplatnenia

Sme.sk dopĺňa Piano vlastným balíčkom spoplatnenia

Sme.sk ponúka na svojom webe alternatívu k Piano. Zmena sa dotkne aj Korzára.

 

 

Sme.sk prichádza po štyroch rokoch spoplatnenia pod Pianom s novou ponukou. Keď čitatelia Sme.sk narazia na článok z prémiového obsahu, možnosti majú od teraz dve. K možnosti získať klasické Piano s článkami či filmami z viacerých slovenských webov (3,90 eur / mesiac) pribudne plný prístup na jeden web - Sme.sk a všetky jeho podstránky (2,90 eur / mesiac), píše redakcia v tlačovej správe. "V redakcii sa veľmi tešíme tomu, že každý mesiac stúpa počet ľudí, ktorí sú ochotní platiť za naše texty. Teraz sa mení len to, že pridávame ponuku pre tých, ktorí chcú platiť len za obsah SME a ušetriť tak euro mesačne," vysvetľuje šéfredaktor SME Matúš Kostolný.

Za prvý mesiac sa platí 1 cent. "Ak vás naša ponuka nepresvedčí, predplatné sa dá zrušiť na stránke Piana troma klikmi," píše sme.sk

Redakcia má ponuku aj pre predplatiteľov papierových novín. Za 15,90 eur / mesačne získate k plnému prístupu na Smesk aj tlačený denník SME, každé ráno do schránky.

Sme. sk posledné obdobie zmenilo dizajn titulky ale aj zvýšilo počet článkov, ktoré sú zamknuté. Zároveň začal pribúdať aj nadštandratný tzv. prémiový obsah - napríklad veľké interaktívne materiály o očkovaní, Ešte nikdy sme sa nemali tak dobre, V akých bytoch žijú Slováci či film Slovensko 2.0.
Tradične je v ponuke sekcia komentáre, hodnotné čítanie a rozhovory z príloh TV OKO, Víkend a Fórum, neobmedzené diskusie. Každý večer zajtrajšie noviny na webe. Plný prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk. Denník SME na Kindle, plný prístup k aplikácii pre Android a onedlho aj iPhone. Zakúpením predplatného zároveň podporíte vznik kvalitnej žurnalistiky na Slovensku.

Čitatelia, ktorí majú záujem o spravodajstvo a nepotrpia si na náročnejšiu publicistiku, získajú na Sme.sk aj naďalej plný servis. "Platí, že zamykať budeme len obsah, ktorý nie je nikde inde dostupný. Nikdy sa nestane, žeby sme zamykali napríklad agentúrne spravodajstvo alebo napríklad Minútu po minúte z dôležitých udalostí," dodáva Kostolný.

Zmena prichádza aj pre čitateľov východoslovenského Korzára, ktorý patrí pod Sme.sk. Prestáva sa predávať metered paywall, ktorý každému najprv zobrazil 10 článkov zadarmo a po ich vyčerpaní žiadny. "Po roku sa vraciame modelu zamykania exkluzívnejších článkov a neobmedzenému bezplatnému spravodajstvu. Systém bude teda taký istý, ako na Sme.sk. Ak človek zaplatí akýkoľvek balíček plateného obsahu na Sme.sk, súčasťou budú aj platené články Korzára," hovorí vedúci produktov Sme.sk Radoslav Augustín.