Aktuality.sk sa presúvajú do Bratislavy, hľadajú ľudí

Aktuality.sk sa presúvajú do Bratislavy, hľadajú ľudí Foto: Aktuality.sk

Spravodajský portál Aktuality.sk po desiatich rokov sťahuje sídlo.

Redakcia portálu Aktuality.sk sa presúva zo Žiliny do Bratislavy, rozširuje svoje redakčné činnosti, pričom vytvorí 25 pracovných miest v oblasti žurnalistiky. Nová rozšírená redakcia portálu Aktuality.sk bude naplno fungovať od februára 2015, povedala pre Omédiách.com Ivana Špotáková z vydavateľstva.
Portál Aktuality.sk, ktorý ponúka online spravodajstvo, je súčasťou produktového portfólia Azet.sk, v ktorom 70 %-ný podiel vlastní vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia.
Momentálne dosahuje podľa údajov AIMmonitoru do 2 miliónov unikátnych návštevníkov za mesiac.

„Kvalitná žurnalistika si vyžaduje skúsených reportérov, cestujúcich na miesta, z ktorých prichádzajú správy, prinášali svedectvo, nachádzali zdroje, overovali informácie... Pritom im budú pomáhať redaktori zabezpečujúci vysoký štandard. A to jednoznačne vyžaduje plnohodnotný ľudský kapitál, ktorý hľadáme a chceme osloviť," povedal šéfredaktor Peter Bárdy.

„Za takmer desať rokov sme z portálu Aktuality.sk vytvorili sledovaný spravodajský web. Ambíciou portálu nie je len vytváranie kvalitatívneho zázemia pre našich redaktorov, a cez nich prilákať a udržať si čitateľov. Plánujeme investovať do kvalitnej žurnalistiky a z Aktuality.sk chceme vytvoriť pevnú mienkotvornú a nezávislú autoritu v online spravodajstve," povedal Milan Dubec, zakladateľ a CEO spoločnosti Azet.sk a zároveň dočasne poverený spoluvedením vydavateľstva Ringier Axel Springer Slovakia.