Unikátny 24-hodinový beh pre Plamienok: Projekt UltraLanovka štartuje druhý ročník

Unikátny 24-hodinový beh pre Plamienok: Projekt UltraLanovka štartuje druhý ročník Foto: ľudiaľuďom

Už o pár dní štartuje druhý ročník unikátneho behu pre organizáciu Plamienok. Počas 24-hodinového horského ultramaratónu prispeli minulý rok nielen bežci, ale aj sympatizanti projektu, sumou viac ako 10 200 eur! Partnerom UltraLanovky je tento rok opäť aj darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk.

Druhý aprílový víkend patrí ultrabežcom na bratislavskej Kolibe. 8. apríla budú opäť bežať pre detský mobilný hospic Plamienok. „Trojkilometrový okruh s prevýšením 186 m zdolalo minulý rok 21 ultrabežcov, ktorí bežali celých 24 hodín a 125 bežcov s požičanými čipmi. Spolu nabehali 3333 km," hodnotí úspešný prvý ročník projektu UltraLanovka jeho zakladateľ Martin Urbaník. Kompletné výsledky nájdete na stránke UltraLanovky.

Unikátny 24-hodinový beh môžu záujemcovia podporiť aj tento rok rôznymi spôsobmi. Počas celého dňa si môžu za dobrovoľný príspevok zapožičať prenosný čip, ktorý zrátava bežcom kilometre. Nemusia tak behať celých 24 hodín. „Samotný beh štartuje 8. apríla presne o polnoci na hornej stanici lanovky na Kolibe," dodal Urbaník. „Podujatie sa koná pod záštitou pána Rudolfa Kusého, starostu mestskej časti Bratislava Nové Mesto. Celému projektu dodal iskru a atraktivitu tým, že nám prepožičali prevádzku lanovky zadarmo," vysvetľuje Urbaník. V tento deň bude teda premávať lanovka na bratislavskej Kolibe zadarmo. Každá jazda predstavuje 1 kilometer behu.

Prispejte Plamienku aj cez ĽudiaĽuďom.sk

Aj pre tých, ktorí nebehajú, alebo sa nemôžu prísť previezť na lanovke, sú tu možnosti, ako pomôcť. Do projektu UltraLanovka sa môže zapojiť aj široká verejnosť, a to zaslaním ľubovoľného finančného daru cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk. „Každý dar sa zobrazí transparentne pod výzvou a organizácii Plamienok ho prepošleme v 100% výške. V pilotnom ročníku UltraLanovky prispeli sympatizanti cez ĽudiaĽuďom.sk sumou 708 eur. Sme veľmi radi, že spájame beh s charitou a môžme byť šíriteľom tejto myšlienky," povedal riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška.

Projekt môžete tiež podporiť aj zaslaním SMS. Organizátori pripravujú pre všetkých návštevníkov aj malé kultúrne prekvapenie. Či už sa rozhodnete podporiť detský hospic Plamienok behom, vozením sa na lanovke alebo zaslaním finančného daru, pre nevyliečiteľne choré deti je to obrovská pomoc!