V SND sa začína predaj populárnych abonentiek na novú sezónu!

V SND sa začína predaj populárnych abonentiek na novú sezónu! Foto: SND

Opäť je tu lákavá ponuka: do 31. júla si môžete vybrať z deviatich Abonentných balíčkov na divadelnú sezónu 2017/2018.


Prečo je o Abonentné balíčky čoraz väčší záujem?

Získate tým výhodu mať miesto, ktoré vám najviac vyhovuje, nestratíte čas pri kupovaní jednotlivých vstupeniek, budete medzi prvými divákmi na premiérach, využijete zľavy z bežnej ceny vstupeniek a v predstihu aj vstupenky na predstavenia, o ktoré je počas sezóny mimoriadny záujem a samozrejme ďalšie benefity, ku ktorým môže patriť napríklad aj kúpa Abonentky ako daru. Milou pozornosťou je aj Ročenka na sezónu 2017/2018 – prehľad všetkých uvádzaných titulov v SND.
Jednotlivé abonentné balíčky prezentujú umelecké osobnosti SND.

• Komediálny balíček aj s Mariánom Geišbergom

Komediálny balíček je ponukou inteligentnej zábavy z odkazu klasiky zo sveta opery i činohry: odhalí napríklad odvážne ženské hrdinky alebo dá návod, ako sa vysmiať hlúposti. V ponuke je päť titulov: Pucciniho Triptych, Mozartov Únos zo serailu, Shakespearove Veselé paničky windsorské, Timravin a Majlingov Bál a Smetanova Predaná nevesta.

• My a oni aj s Robertom Rothom

Do tohto balíčka sme vybrali prierez témami, ktorými žijeme my, aj súčasná Európa. Je to unikátna skladačka inscenácií , ktoré vznikli špeciálne na objednávku Činohry SND: uznávaní zahraniční režiséri pracovali s pôvodnými slovenskými hrami a významní zahraniční autori zasa napísali hry pre slovenských režisérov. Tento ABO balíček obsahuje päť titulov: Esterházyho Mercedes Benz, Pisťankov Rivers of Babylon, Schulczovej a Olekšákových Rodákov, Studlarovu Túžbu po nepriateľovi a Weisovu hru Zo života ľudstva.

• Novinky činohry aj s Monikou Potokárovou

Novinky činohry na klasických textoch pomenujú súčasnú spoločenskú situáciu a nás v tomto svetovom dianí: deväť premiér = deväť pohľadov na klasiku; od Sofokla k Ibsenovi, od antiky k moderne i postmoderne. Spomeňme aspoň Shakespearovho Richarda III., Tolstého Vojnu a mier, Camusovho Cudzinca...

• Osudové ženy aj s Táňou Pauhofovou

Päť pohľadov na ženy, ktoré sa obetujú, ženy, ktoré bojujú za právo a spravodlivosť, ženy, ktorým nechýba tajomstvo, ženy, ktoré túžia naplniť svoj život materstvom. Bizetova Carmen, Halévyho Židovka, Ibsenova Heda Gablerová, Sofoklova Antigona, Pucciniho Tosca – osudové ženy, ktoré prostredníctvom sugestívneho umeleckého stvárnenia pomôžu nájsť motiváciu i odvahu.

• Premiéry opery a baletu aj s Evou Hornyákovou

Zažiť slávnostnú atmosféru premiér je vždy divadelným sviatkom. V tomto balíčku nájdete crème de la crème z tvorby opery a baletu: príbehy lásky, magických stretnutí, boľavých rozchodoch a veľa vášne. Pozývame na spoločný operno-baletný projekt s farebnou hudbou francúzskeho impresionistu Mauricea Ravela, večer legendárneho Borisa Eifmana, veľkolepý balet Esmeralda, operetu Poľská krv, vzrušujúcu Toscu a rozprávkového Sadka.

• Puccini aj s Katarínou Juhásovou-Štúrovou

Exotická diaľka, rozprávka o krutej princeznej pre dospelých Turandot, život umelcov pod strechami Paríža v nekonvenčnej Konwitschného réžii Bohémy, po prvý raz v SND kompletne uvádzaný Triptych, a keď sa povie Puccini – nemôže predsa chýbať ani Tosca. Režijné nie tradičné pohľady na tvorbu majstra silných dramatických príbehov v skvelej interpretácií popredných domácich i hosťujúcich sólistov.

• Rozprávkové tajomstvá aj s Pavlom Remenárom

Zábavné, oddychové, ale aj poučné rozprávkové tajomstvá pre deti a rodičov sú svetom poznania a objavovania tajomstiev opery a baletných lahôdok. K osvedčeným titulom s obľúbeným moderátorom Martinom Vanekom pribudne od septembra putovanie Z opery do opery, do baletu sa vráti Popolvár aj Snehulienka a sedem pretekárov. O predstavenia z tohto balíčka je vždy veľký záujem – spája sa v ňom poznanie zrelosti s objavovaním sveta a umenia.

• To, čo mám rád aj s Petrom Dedinským

Čo vybrať z ponúkaných 15 titulov činohry, 21 operných titulov a 5 baletných? Jednoducho to, čo máte radi! Inscenácie na telo, pre ucho a pre dušu. Mimoriadne obľúbená skladačka, balíček zložený z vašich želaní. Vyberte si. Minimálny počet - 4 predstavenia. Žáner a skladba predstavení je variabilná. Závisí od výberu zákazníka z ponúkaných titulov. V ponuke sú najlepšie miesta v hľadisku 1. kategórie; cena závisí od individuálneho výberu titulov zákazníkom.

• Zaži vášeň aj s Ilincou Gribinceou

Úspešná, netradičná marketingová kampaň Zaži vášeň oslovila nových priaznivcov tohto krehkého umenia, dokonalosti ľudského tela a univerzality pohybu. Romantika sa snúbi aj s krutosťou súčasného sveta vo vyjadrení pohybom – jazykom 21. storočia. V tomto balíčku si vyberiete päť tanečných skvostov – balety Romeo a Júlia, Giselle, Slovenské tance, vzrušujúci večer Nižinskij: Boh tanca a impozantné stretnutie s tvorbou Borisa Eifmana.

Pripomíname, že Abonentky SND si môžu záujemcovia kúpiť výhradne v pokladnici v novej budove SND každý pracovný deň od 9.00 do 16.00 hod. až do 31.júla 2017.

Bližšie informácie vám v SND radi poskytneme na tel. čísle +421 2 204 72 296 alebo www.snd.sk/vstupenky/abonentky, kde nájdete aj podrobný rozpis ponúk v jednotlivých balíčkoch.