Marián Leško: Tento triler prečítate na jeden dúšok!

Foto: Ikar Foto: Ikar

Tieňová vojna je brilantný špionážny triler, ktorý vám ukáže, kto vlastne dnes vládne svetu.

 


„Je to triler, ktorý sa dá prečítať na jeden dúšok a rozhodne sa pri ňom nebudete nudiť," odporúča novinár Marián Leško, ktorého zaujali najmä realistické popisy. Autor je naozaj expert, bol vojakom, vyzná sa v mocenskej politike a všetko to skvele využil vo svojom trileri.

 

Hlavný hrdina Tom Locke pracuje ako elitný žoldnier pre Apollo Outcomes, úspešnú vojenskú firmu. Po návrate z misie v Líbyi mu pridelia prísne tajnú nelegálnu operáciu na Ukrajine. Má len sedem dní, aby zachránil rodinu známeho ukrajinského oligarchu a realizoval veľkolepú útočnú akciu.
Locke však netuší, že jeho ctižiadostivý a záhadný šéf Brad Winters sa zaplietol do vysokej geopolitickej hry s vplyvnými kapitálovými investormi po celom svete. Jediným chybným krokom riskujú všetko. A toho chybného kroku sa už možno dopustila Lockova stará láska, vojnová korešpondentka Alie MacFarlanová, ktorá impulzívnym konaním ohrozí ich život.
Locke tak musí vynaložiť všetky sily, aby predišiel zrade, ktorá by mohla vyústiť do katastrofy... a nakloniť misky mocenských váh na stranu Putinovho Ruska.

Vojny dnes nevedú politici. Obrazne povedané Vladimír Putin, Angela Merkelová, či Donald Trump. Ale nadnárodné megapodniky ako je Gazprom, či Exxon Mobile. Ide o kontrolu energetických ciest. Ide a o kontrolu nad zásobami ropy, nerastných surovín ap.

Presne o tom je brilantný špionážny triler Tieňová vojna.

Sean McFate je profesorom stratégie na Národnej univerzite obrany a Fakulte zahraničných služieb Georgetownskej univerzity. Slúžil ako výsadkár v 82. leteckej divízii, neskôr pracoval pre veľkú vojenskú firmu, kde velil podobným operáciám, aká sa opisuje v knihe.

Bret Witter je spoluautorom ôsmich bestsellerov, ktoré sa umiestnili v rebríčku The New York Times, vrátane Monuments Men, jeho doteraz najúspešnejšej knihy o pátraní po nacistických pokladoch.

Milan Buno, literárny publicista


Tieňová vojna: https://www.bux.sk/knihy/379277-tienova-vojna.html

Kto dnes vládne svetu?
Pozrite si VIDEO:

Vypočujte si AUDIO úryvok.
Z knihy číta Vlado Kobielsky: