Trumpov bývalý manažér kampane Manafort je v rukách FBI

Trumpov bývalý manažér kampane Manafort je v rukách FBI Foto: Facebook Paul Manafort

Niekdajší manažér kampane terajšieho amerického prezidenta Donalda Trumpa Paul Manafort sa vydal do rúk Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI).  

 

 

 Informovala o tom agentúra Reuters. Denník The New York Times uviedol, že federálne úrady okrem Manaforta majú záujem aj o jeho bývalého obchodného spoločníka Ricka Gatesa. Prípad súvisí s vyšetrovaním údajných ruských zásahov do minuloročných prezidentských volieb v USA. Presná definícia obvinenia zatiaľ nie je známa, ale má byť zverejnená neskôr počas dňa.

Trump v minulosti opakovane akúkoľvek spoluprácu s Moskvou počas volebnej kampane odmietol.

Už v sobotu televízia CNN informovala, že tím amerických vyšetrovateľov pod vedením Roberta Muellera, ktorý preveruje úlohu Ruska počas volieb, dospel k vypracovaniu prvých obvinení. Spravodajská stanica k tomu uviedla, že nie je známe, koho sa obvinenia týkajú a čo presne obsahujú. Teraz CNN s odvolaním sa na svoje zdroje oboznámené s prípadom upresnila, že Manafort bol v utajenom režime obvinený v piatok a že odtajnenie spisu sa očakáva dnes.

Denník The New York Times k prípadu Manaforta napísal, že Mueller žiada aj vydanie Manafortovho bývalého spoločníka Gatesa. Jeho meno je podľa denníka previazané s Manafortovou firmou založenou na Cypre, cez ktorú Manafort prijímal platby od obchodníkov a politikov z východnej Európy.