Od dnešného dňa môžu deti písať Ježiškovi

Od dnešného dňa môžu deti písať Ježiškovi Foto: vianocnaposta.sk

Vďaka Poštovej banke a Slovenskej pošte môžu deti zo Slovenska i zahraničia opäť písať Ježiškovi o svojich tajných želaniach a vianočných prianiach. V Rajeckej Lesnej bol dnes slávnostne otvorený 19. ročník Vianočnej pošty.

 

 Uplynulých 18. ročníkov Vianočnej pošty, ktorej generálnym partnerom je Poštová banka, eviduje takmer 1,7 milióna želaní a kresbičiek od detí z celého sveta. Na adresu „999 99 Ježiško" do Rajeckej Lesnej, kde má Ježiško oficiálnu poštovú schránku, vlani prišlo najviac listov a pohľadníc zo Slovenska, ale Ježiško dostal pozdravy aj od detí z Taiwanu, Číny, Česka, Rakúska, Nemecka, Maďarska, Poľska a z ďalších krajín. O svojich túžbach mu napísali dokonca aj deti z Bahrajnu, Namíbie či Thajska.

„Sme radi, že Poštová banka môže byť generálnym partnerom projektu Vianočná pošta, ktorý je skvelou príležitosťou zastaviť sa a zistiť, po čom naše deti naozaj túžia, čo im chýba. Ja sám, ako rodič, viem, že veľakrát to nie sú materiálne veci. Deti si nemusíme kupovať, deťom treba darovať viac zo seba, viac zážitkov s rodinou, ktoré ich budú formovať po celý život," hovorí generálny riaditeľ Poštovej banky Andrej Zaťko, ktorý sa na dnešnom otvorení Vianočnej pošty zúčastnil aj krstného aktu novej vianočnej známky. Jej inaugurácia sa uskutočnila v Bazilike Narodenia Panny Márie v Rajeckej Lesnej.

Motívom novej známky je tradične detská kresba vybraná spomedzi všetkých tých, ktoré deti v predchádzajúcom roku posielali Ježiškovi. Na známke je vyobrazený veselý snehuliak od Barbory Ďuríkovej; autorkou domčeka so snehuliakom na FDC je Sofia Tadanaiová a predlohu anjelika na FDC pečiatku nakreslila Viktória Csábiová. Všetky tri dievčatá sú zo Základnej školy na Rozmarínovej ulici v Komárne.

Deti môžu svoje kresby posielať aj tento rok. Ak ich priložia k listu Ježiškovi a zaujmú odbornú porotu, môžu sa stať námetom pre budúcoročnú vianočnú známku. Tajné priania Ježiškovi je možné posielať aj na špeciálnych pohľadniciach z limitovanej edície, ktoré sú bezplatne dostupné na každej pošte. Všetkým deťom, ktoré uvedú aj svoju spiatočnú adresu, Ježiško pošle odpoveď – nielen v slovenčine, ale aj v angličtine či v Braillovom písme – a pribalí aj malý darček.
Posledným dňom na odoslanie listu či pohľadnice Ježiškovi je 23. december. Listy či pohľadnice s nalepenou poštovou známkou je možné odovzdať na každej pošte či vhodiť do ktorejkoľvek poštovej schránky. Jednu špeciálnu poštovú schránku nájdete od 16. novembra aj v Rodinnej pobočke Poštovej banky v Pezinku a ďalšia bude slávnostne osadená 18. novembra v bratislavskom nákupnom centre Eurovea.