Vydavatelia: Trh ovplyvňuje aj jediný výrazný titul

Vydavatelia: Trh ovplyvňuje aj jediný výrazný titul Foto: Panta Rhei

 

 V bratislavskom kníhkupectve Panta Rhei si v stredu za jeden stôl sadli zástupcovia niekoľkých slovenských vydavateľstiev: Eva Mládeková z vydavateľstva Tatran, Valéria Malíková za Ikar a Martin Brix – Albatros Media, Aňa Ostrihoňová z Inaque a Ján Gregor z Premedia.

 Vydavatelia zhodnotili rok 2017 vo všeobecnosti, ako úspešný. Priznávajú však, že častokrát výsledok roka ovplyvňuje aj jediný výrazný titul. „V roku 2017 za vyzdvihnutie určite stoja napríklad knihy: V zajatí geografie (Premedia), séria kníh od Eleny Ferrante (Inaque), Romanovci (Tatran), nový diel série Zaklínač (Albatros Media) a kniha Mengeleho dievča od slovenskej autorky Veroniky Homolovej Tóthovej, ktorá je aj víťazkou Panta Rhei Awards 2016 v kategórii slovenský knižný debutant roka z vydavateľstva Ikar. „Napriek tomu, že vyšla ešte na konci roka 2016, dominovala aj celému minulému roku", uviedol na úvod diskusie Miloš Božek – výkonný riaditeľ siete kníhkupectiev Panta Rhei.

Cieľom podujatia je už druhý rok vytvoriť priestor, kde sa môžu čitatelia priamo od tých najpovolanejších – vydavateľov, okrem zhrnutia predchádzajúceho roka dozvedieť, čo nás čaká v tom nasledujúcom, píše v tlačovej správe organizátor podujatia - sieť kníhkupectiev Panta Rhei.