Kofola mieri do bylinkového biznisu

Kofola mieri do bylinkového biznisu Zdroj: Kofola

Kofola mieri do bylinkového biznisu a preberá 100% podiel v spoločnosti Leros, ktorá vyrába bylinné zmesi z liečivých rastlín a prírodných bylinných čajov.

 

Cesty dvoch značiek s dlhoročnou tradíciou sa po niekoľkých desiatkach rokoch opäť spojili. Firma Leros kedysi ešte pod svojím pôvodným názvom Liečivé rastliny - Zbraslav dodávala pre Kofolu bylinky pre výrobu rovnomenného nápoja.

„Spoločnosť Kofola ČeskoSlovensko kupuje 100%-ný podiel v tradičnej českej firme Leros, a to vrátane výrobných kapacít a všetkých zamestnancov?“ píše spoločnosť v tlačovej správe.

Do čela spoločnosti nastúpi Martin Mateáš, ktorý pracoval pre Kofolu 11 rokov a teraz sa do nej po štvorročnej prestávke vracia. Obe firmy sa dohodli, že cenu transakcie nebudú zverejňovať.

Spoločnosť Leros bola založená v roku 1994 a svojím výrobným programom nadviazala na 40-ročnú tradíciu štátneho podniku Liečivé rastliny - Zbraslav, ktorého počiatky sa datujú do roku 1954. Firma vyrába vysoko kvalitné bylinné čaje z liečivých rastlín a patrí ku kľúčovým hráčom na československom trhu.

"Vybrali sme si Kofolu, pretože sme česká firma a chceli sme v tejto tradícii pokračovať. Trh sa mení a my potrebujeme silného partnera, ktorý dokáže túto značku rozšíriť aj na ďalšie trhy a veríme, že práve Kofola ním je," povedal doterajší majoritný vlastník firmy Leros Antonín Kachlík.