Angeliku v Poštovej banke strieda Fantomas

Angeliku v Poštovej banke strieda Fantomas Foto: Poštová banka

Poštová banka bude mať po Angelike novú marketingovú tvár. Od apríla ňuu bude Fantomas, ktorý bude promovať Dobrú pôžičku.

 Kreatívnym konceptom banka nadväzuje na „filmovú“ kampaň s Angelikou.

„Veríme, že aj Fantomas ľudí zaujme a verejnosť presvedčí, že veľké sny si môžu splniť aj s nízkym úrokom. Od 1. apríla si na ich realizáciu môžu požičať Dobrú pôžičku od Poštovej banky so sadzbou už od 5,5 % p. a.,“ povedala hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková. „Legendárnu filmovú postavu však banka pripravila ako svoju najkomplexnejšiu kampaň vôbec. Ovládne všetky media typy, externú aj internú komunikáciu banky,“ hovorí Silvia Wenderlová, vedúca marketingu Poštovej banky.

Nadlinkovej kampani predchádzal nebrandovaný teasingový úvod v Novom Čase, o tom, že Fantomas „pricestoval na Slovensko“ a „chystá niečo veľké“. V printe a na online boli zverejnené fotografie, na ktorých bol „prichytený“ na letisku, v reštaurácii so slovenskou modelkou a moderátorkou a aj pri natáčaní "tajného" projektu.

Filmovú postavu z francúzskej trilógie zo 60-tych rokov pozná takmer každý. "V kampani Poštovej banky bude zabávať ľudí na sociálnych sieťach napríklad tým, že sa pokúsi splniť im ich sny. Zažijeme ho v rôznych polohách, rady bude rozdávať napríklad aj vo vani. Objaví sa na Facebooku, YouTube aj Instagrame," píše banka.

Prípravy natáčania trvali 8 dní

Príprava scény, slávneho príbytku na natáčanie reklamných spotov, trvala osem dní. "Niektoré z rekvizít boli dovezené z Talianska, Londýna a z Viedne. Autentickosť jeho sídla umocnil orgán, blikajúci panel aj otvárajúci glóbus, zariadenie, ktorým v 60. rokoch tvorcovia filmu prekročili vtedajšie hranice fantázie. Rekvizitári ich výrobou strávili desať dní," píše banka.

Klenby a oporné steny si vyžiadali ďalšie hodiny, ktoré vložili do ich zhotovenia. Základom stavby bola automatická točňa s takmer štvormetrovou knižnicou.

Foto: PB

Samotný predstaviteľ Fantomasa musel vydržať 12 hodíb v latexovo-silikónovej maske spevnenej lepidlom a rôznymi farbami. Len maskovanie trvalo tri hodiny. Natáčania zvládol 58-členný štáb za približne 28 hodín.

Foto: PB

 

Autorom kreatívneho konceptu je reklamná agentúra Wiktor Leo Burnett. Vizuál fotil Miro Minarovich, držiteľ niekoľkých zlatých levov z Cannes. Režisérom spotu je Marek Partyš z Prahy. Na kampani sa ďalej podieľa aj komunikačná agentúra AMI COMMUNICATIONS a mediálna agentúra Media and Digital Services.

Počas Veľkonočných sviatkov budú do televízie nasadené dve verzie spotu. V kinách po celom Slovensku uvidíme 56-sekundovú verziu spotu Director´s cut. Slávna maskovaná postava bude súčasťou sponzoringu aj niekoľkých televíznych relácií a Fun rádio odvysiela spoty v kombinácii so súťažou. Kampaň bude podporená aj v printe, OOH, na sociálnych sieťach a v digitálnom priestore, píše banka v tlačovej správe. Banka nevylučuje, že Fantomas môže ľudí prekvapiť na viacerých verejných miestach a nezabudla ani na vlastných zamestnancov.

Predchádzajúci televízny spot Poštovej banky Angelika získal cenu Zlatá pecka 2018 v kategórii TV spot.