Zmeňte operátora, nie číslo – ušetríte na účtoch

Zmeňte operátora, nie číslo – ušetríte na účtoch Foto: Štvorka

Zbytočný strach, že navždy stratia svoje telefónne číslo, odrádza mnohých ľudí od zmeny mobilného operátora. Zbytočne tak často platia za niečo, čo nepoužívajú, keďže u konkurencie by mohli mať služby lacnejšie alebo lepšie vystavaný paušál. Pritom prenos čísla je už dnes tak jednoduchou záležitosťou, a navyše váš nový operátor to vybaví celé úplne za vás.

 

„Mobilné telefónne číslo je dnes súčasťou vašej identity. Nejde iba o to, že jeho zmenou niekedy pretrhnete dlhoročné kontakty, veď v dobe dátovej nie je problém nájsť človeka napríklad na sociálnej sieti. Ale mnohí ľudia majú na svoje číslo nastavené napríklad notifikácie z banky či rôzne bezpečnostné nastavenia rôznych služieb. Nehovoriac o citovej väzbe na svoje číslo. Zmena čísla preto znamená mnoho problémov,“ hovorí vedúci produktového oddelenia najmladšieho mobilného operátora 4ka Marek Jánošík.

Aj preto stále viac ľudí využíva možnosť prechodu k novému operátorovi so starým číslom. K najmladšiemu operátorovi najviac zákazníkov prechádza od O2 (41%) a Orange Slovensko (36%).

 

„Aby sme našim zákazníkom ešte uľahčili celý proces prenosu čísla, oddnes spúšťame možnosť požiadať o prenos čísla aj prostredníctvom SMS. Ak si zakúpite alebo už máte našu 4ka SIM kartu, stačí, ak pošlete z čísla iného operátora, ktoré si chcete preniesť, špeciálnu SMS a o ostatné sa už postaráme my. Keďže si svoje číslo prenášate na existujúcu SIM kartu od 4ky, nie je potrebné nič zadávať ani podpisovať a celý proces prebehne automaticky,“ dodáva M. Jánošík zo 4ky.

 

SMS je potrebné poslať z čísla, ktoré chcete preniesť, v tvare: PRENOS 4ka <mobilné číslo="" vašej="" 4ka="" sim="" karty=""> na číslo 0950100100. Následne 4ka požiada pôvodného operátora o prenos čísla a celý proces prebieha rovnako, ako po podaní žiadosti o prenos čísla osobne. Spravidla do 4 pracovných dní je číslo prenesené. Viac informácií nájde každý zákazník na www.4ka.sk/prenos-cisla.

Nová služba poteší napríklad všetkých, ktorí si chcú výhodnú ponuku najmladšieho mobilného operátora najskôr vyskúšať. Svoju pôvodnú SIM kartu si ponechajú a kúpia si druhú SIM kartu od 4ky. Po čase zistia, že SIM karta od 4ky sa im oplatí oveľa viac, ako ich stará karta a svoje nové číslo si chcú nahradiť svojim pôvodným.

O prenos čísla je možné požiadať aj pri kúpe 4ka SIM karty na jednej z 1500 pobočiek Slovenskej pošty alebo u iného zmluvného predajcu, či cez e-shop na stránke 4ka.sk.