Bábkarská Bystrica TOUR 2018 už onedlho

Bábkarská Bystrica TOUR 2018 už onedlho

Najväčší slovenský festival bábkového divadla je opäť tu! 21. ročník medzinárodného festivalu Bábkarská Bystrica TOUR 2018 sa uskutoční od 5. do 9. októbra 2018 v Banskej Bystrici a Banskobystrickom regióne.

 

Všetci členovia rodiny: batoľatá, deti, teenageri, rodičia aj starí rodičia si užijú divadelný sviatok, počas ktorého vystúpi 20 divadelných súborov z 9 krajín sveta. Uvidíte umelcov zo Slovenska, Česka, Poľska, Nemecka, Talianska, Holandska, Francúzska, Bieloruska a unikátnych hostí z Brazílie. Bábkami ožijú rôzne miesta v Banskej Bystrici a priľahlé obce: Horný Tisovník, Pohronský Bukovec, Zemiansky Vrbovok, Ladomerská Vieska a Hriňová.

V rámci predfestivalového Prológu sa uskutoční výstava historických českých rodinných divadielok, ktoré si môžete prísť "kouknout a osahat" od 21. septembra do 9. októbra do divadelného šapitá v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici.

 

Bábkarská Bystrica TOUR 2018 zvoláva svoje publikum a sľubuje 5 dní nabitých bábkovým divadlom, mágiou, emóciami a čarovnými príbehmi.

Vidíme sa v Banskej Bystrici a okolí!

Viac na www.bdnr.sk a FB Bábkové divadlo na Rázcestí.

Hlavným organizátorom festivalu je Bábkové divadlo na Rázcestí v Banskej Bystrici.
Zriaďovateľom divadla je Banskobystrický samosprávny kraj.
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Festival podporili BBSK a Mesto Banská Bystrica.