Nový marketingový šéf Heineken Slovensko jazdí vo voľnom čase na električke a plat z toho posiela Dobrému anjelovi

Nový marketingový šéf Heineken Slovensko jazdí vo voľnom čase na električke a plat z toho posiela Dobrému anjelovi Foto: FB Ronald Lupták

Vo svojom voľnom čase si plní svoj detský sen ako šofér električky, pričom zárobok zo šoférovania dáva nadácii Dobrý anjel.

 HEINEKEN Slovensko bude mať od začiatku októbra nového riaditeľa marketingu. Stane sa ním Ronald Lupták, ktorý v spoločnosti pôsobí od roku 2014 a v súčasnosti zastáva pozíciu Head of Brands and Media. Na pozícii nahradí súčasného riaditeľa marketingu Davida Zappeho, ktorý od 1. októbra preberie post marketingového riaditeľa v Pivovarna Laško Union d.o.o., súčasť skupiny HEINEKEN v Slovinsku.

Ronald Lupták pôsobí v oblasti reklamy a marketingu viac ako 16 rokov, a do spoločnosti HEINEKEN Slovensko nastúpil na pozíciu Group Brand Manager v októbri 2014. Na svojej pozícii sa venoval predovšetkým posilňovaniu vlajkovej lode portfólia spoločnosti, značke Zlatý Bažant - uviedol autentickú retro novinku Zlatý Bažant´73, ako aj produktovú líniu Zlatý Bažant Radler 0,0%. Rovnako stál pri uvedení novej produktovej kategórie – cideru značiek Strongbow a Lišiak zo Sadu na slovenský trh. V roku 2017 pôsobil v centrále spoločnosti HEINEKEN v Amsterdame, kde bol zodpovedný za značky cideru Orchard Thieves, Bulmers a Stassen. Po návrate na Slovensko prevzal ako Head of Brands and Media zodpovednosť za management a mediálnu komunikáciu všetkých značiek z portfólia spoločnosti HEINEKEN Slovensko, píše spoločnosť v tlačovej správe.

Na pozícii riaditeľa marketingu Ronald Lupták vystrieda Davida Zappeho, ktorý riadil marketing spoločnosti HEINEKEN Slovensko viac ako štyri roky.

Ronald Lupták je absolventom Ekonomickej univerzity v Bratislave a od ukončenia vysokoškolského štúdia pôsobí v oblasti reklamy, marketingu a komunikácie. Kariéru odštartoval ako novinár. Na strane agentúr (Euro RSCG, Wiktor Leo Burnett a MUW Saatchi & Saatchi) alebo z pozície klienta pracoval pre také značky, ako O2, SkyEurope Airlines, ČSOB, Aupark, VÚB, Marlboro, Topvar, Rádio Expres, Smädný Mních, Sparta, UniBanka a mnohé ďalšie. V HEINEKEN Slovensko primárne Zlatý Bažant, Strongbow a Lišiak zo sadu. Globálne riadil Ronald Lupták značky Orchard Thieves, Stassen a Bulmers. Vo svojom voľnom čase si plní svoj detský sen ako šofér električky v bratislavskom Dopravnom podniku, pričom všetok zárobok zo šoférovania venuje nadácii Dobrý anjel.