Pohrebná služba ponúka v e-shope kremačné pece z lega a ďalšie zvláštne hračky (FOTO)

Pohrebná služba ponúka v e-shope kremačné pece z lega a ďalšie zvláštne hračky (FOTO) Foto: bestattungsmuseum.at

Viedenská mestská pohrebná služba, ktorá na seba pred časom upozornila otvorením e-shopu s upomienkovými predmetmi, sa rozhodla rozšíriť svoj sortiment hračiek z lega.

 

Najnovšie ponúka napríklad kremačnej pec, figúrky trúchliacich pozostalých aj nebožtíkov, smútočný kočiar či celý cintorín s náhrobkami a hrobárom.

Podľa riaditeľa mestskej pohrebnej firmy Markusa Pintera sa nápad na predaj hračky zrodil na základe mnohých rozhovorov s klientmi, ktorí si nevedeli rady s tým, ako o smrti blízkeho hovoriť s deťmi.

Foto: bestattungsmuseum.at

Na e-shope pohrebná služba doteraz predávala z lega len niekoľko hračiek, napríklad pohrebnú električku, ktorá ulice rakúskej metropoly brázdila v prvej polovici 20. storočia, či pohrebný voz. Podľa Pintera tieto predmety boli určené skôr zberateľom. Napríklad električka stojí v e-shope 112,90 eur.

Novo ponúkaný tovar, ktorý predávajú za cenu od približne 30 do 90 eur, vznikol v spolupráci s viedenským zväzom pre psychoterapiu priamo pre deti.


"Deti sa so svojimi pocitmi často vyrovnávajú hrou," vysvetlila zástupkyňa zväzu Michaela Tomeková. Mlčať pred deťmi o smrti blízkeho je podľa nej nesprávne. "Tabuizovaná témy vytvárajú strach a neistotu. Dieťa aj tak cíti, že niečo nie je v poriadku, a s týmto pocitom zostáva osamotené," varovala Tomeková.

Už vlani na jeseň vyvolalo otvorenie e-shopu viedenskej pohrebnej služby veľkú pozornosť. Milovníci čierneho humoru si v ňom od tej doby môžu kúpiť napríklad tričká s nápismi, USB kľúče v tvare kostier či truhiel, ale aj pohár medu z kvetín na Ústrednom cintoríne.