Kofola vstupuje do biznisu s kávou

Kofola vstupuje do biznisu s kávou Foto: FB Cafe Reserva

Skupina Kofola rozširuje svoj sortiment nápojov o ďalší segment.

 

Skupina Kofola kupuje českú firmu Espresso, ktorá ponúka na slovenskom a českom trhu kávu Café Reserva s certifikátom Rainforest Alliance, ale aj čaje Dilmah. Zakladatelia spoločnosti, manželia Moravcoví, podpísali so zástupcami Kofoly zmluvu na predaj 100% podielu. „Spoločnosť Espresso tak v týchto dňoch prechádza plne pod krídla Skupiny Kofola. Transakciou získava Espresso marketingovo a distribučne silného majiteľa s citlivým prístupom k svojim značkám,“ píše skupina Kofola v tlačovej správe.

Obe zmluvné strany sa dohodli, že cenu transakcie nebudú zverejňovať.

Okrem kávy a čajov spoločnosť Espresso ponúka barmanské sirupy 1883 Maison Routin, prémiové talianske kávovary Faema a zákaznícky servis. Firma teraz zamestnáva 32 zamestnancov a minulý rok dosiahla tržby vo výške 93 mil. Kč.

„Postavili sme na nohy zdravú firmu so zavedenými značkami," povedala Eva Moravcová, jedna zo zakladateľov firmy Espresso. „Café Reserva a čaje Dilmah môžu ďalej zaujímavo rásť len s partnerom, ktorý má silné zázemie v marketingu a distribúcii. Kofole navyše hralo do kariet aj to, že preukazuje rešpekt k svojim značkám a zákazníkom a vie s nimi citlivo pracovať," dodal spoluzakladateľ Ivo Moravec.

Skupina Kofola preberá podpisom zmluvy kompletne celú firmu vrátane všetkých uvedených značiek, distribučnej siete ako aj zamestnancov.

„Spoločnosť Espresso je pre nás úžasnou vstupenkou na trh s kávou. Mám radosť, že firma spĺňa všetky dôležité podmienky k tomu, aby sme ju dokázali ďalej rozvíjať. Ide o lokálnu, tradičnú, veľmi dobre založenú firmu, ktorá rozumie tomu, čo robí. Majitelia aj zamestnanci jej za tých dvadsať rokov venovali obrovskú starostlivosť," povedal Jannis Samaras, generálny riaditeľ Kofoly. „Vnímame veľké synergie s našim doterajším gastro portfóliom. Zároveň ide o významné rozšírenie našej existujúcej ponuky nealkoholických nápojov a bylinkových čajov. Naším neskromným cieľom je rozvíjať kávou kultúru a poskytovať skvelý servis našim zákazníkom," dodal.