Heureka hlási 700 percentuálny nárast záujmu o predmety s Gottom

Heureka hlási 700 percentuálny nárast záujmu o predmety s Gottom Obal knihy

Až 700 percentný nárast záujmu o predmety s Karlom Gottom eviduje v týchto dňoch český porovnávač cien Heureka.cz. Karel Gott zomrel minulý týždeň vo veku 80 rokov po ťažkej chorobe. 

Najžiadanejšie sú CD kolekcie s najväčšími hitmi a kniha vydaná k príležitosti jeho 80. narodenín s názvom Karel Gott zostal svoj. Podľa vyhľadávaných výrazov majú ľudia záujem aj o obliečky s Karlom Gottom, knihy, tričká a tiež o jeho obrazy. Podobné suvenírmi sú najčastejšie vyhľadávané aj na internete. ČTK to dnes povedala hovorkyňa Heuréky Adela Berková.

Po rozhodnutí vlády bude mať spevák pohreb so štátnymi poctami. Zádušna omša za najslávnejšieho českého speváka populárnej hudby sa bude konať v sobotu 12. októbra v katedrále sv. Víta. S Gottom sa prostredníctvom médií lúčilo mnoho osobností českého šoubiznisu aj politiky.

Po nedeľňajšom skone herečky a významnej postavy českého disentu Vlasty Chramostovej sa riešila otázka, kto si zaslúži podobné pocty ako Gott, a teda aj verejné uznanie svojich zásluh pre spoločnosť. Predseda Ústavného súdu a signatár Charty 77 Pavel Rychetský uviedol, že ak si niekto zaslúži pohreb so štátnymi poctami, je to práve Chramostová.

V súvislosti s Gottovým úmrtím na cene tiež získavajú bankovky, ktoré vyšli tento rok v deň Gottových 80. narodenín. Bankoviek s nominálnou hodnotou nula eur bolo k dispozícii 5000. Stáli 50 korún, okrem toho si ľudia mohli kúpiť v ešte obmedzenejšom náklade eurobankovky v komplete s boxom 15 CD Karel Gott - Single. Všetky bankovky sa predávali v deň spevákových narodenín 14. júla. Ľudia, ktorí čakali na mieste už deň vopred, ich vykúpili za štyri hodiny. Na portáli Aukro.cz sa dnes bankovky predávajú za približne 10.000 korún, tie s nižším emisným číslom aj za cenu dvakrát vyššiu.