Aj Billa zavádza mimoriadne otváracie hodiny určené pre seniorov

Aj Billa zavádza mimoriadne otváracie hodiny určené pre seniorov Foto: Billa

Po Tescu a Kauflande sa rozhodol vymedziť odporúčané otváracie hodny pre seniorov aj obchodný reťaze Billa.

 Odporúča seniorom nakupovať v jej supermarketoch v ranných hodinách od 8.00 do 9.00 hod. Tesco a Kaufand vyčlenili pre seniorov čas od 13:00 do 14:30.

BILLA myslí aj na najzraniteľnejšiu časť populácie a to seniorov, ktorí sú z hľadiska následkov nákazy najviac ohrození. Z toho dôvodu na všetkých 150-tich predajniach odporúča využívať nákupné hodiny určené práve pre nich, informuje Billa v tlačovej správe.

Podrobnosti: Lidl a Kaufland zavádzajú prednostnéhodiny na  nakupovanie pre seniorov

„Po konzultácii s predstaviteľmi Jednoty dôchodcov na Slovensku sme dospeli k záveru, že najvhodnejšími hodinami budú práve tie ranné, v čase od 8.00 do 9.00 hod. Preto prosíme všetkých ostatných zákazníkov, aby si na svoj nákup vyberali iné časy, a dbali aj na zdravie našich starších občanov. Aj týmto spôsobom sa snažíme chrániť tých najzraniteľnejších spomedzi nás,“ vysvetľuje Kvetoslava Kirchnerová, hovorkyňa spoločnosti BILLA.

Zástupcovia seniorov tento krok vnímajú veľmi pozitívne. „Veľmi vítame tento druh ohľaduplnosti voči starším občanom, ktorí sa s touto situáciou vysporiadavajú o niečo ťažšie. Po internej konzultácii sme dospeli k záveru, že práve ranné hodiny sú optimálne,“ ďakuje Ján Lipiansky, predseda Jednoty dôchodcov na Slovensku.