Bývalý hovorca Andreja Danka hovorí za nového ministra školstva (VIDEO)

Bývalý hovorca Andreja Danka hovorí za nového ministra školstva (VIDEO)

V minulosti obhajoval cesty Andreja Danka do Ruska, teraz sa bude vyjadrovať za liberálneho ministra školstva zo SaS Branislava Gröhlinga.

Novým šéfom tlačového oddelenia ministerstva školstva je Tomáš Kostelník, ktorý bol donedávna hovorcom niekdajšieho predsedu parlamentu Andreja Danka a riaditeľom odboru komunikácie s médiami a verejnosťou v Kancelárii NR SR.
Jednou z najväčších káuz Danka bola opísaná diplomová práca, ktorú práve Kostelník obhajoval.

Odteraz sa bude vyjadrovať za ministerstvo školstva, ktoré má byť garantom boja proti plagiátorstvu a ktoré vedie minister zo strany SaS, ktorá Danka za plagiátorstvo odvolávala v parlamente. Kostelník prácu Danka nechce hodnotiť. „Nechávam to na posúdenie odborníkov. Nečítal som ani diplomovú prácu Andreja Danka, ani citované zdroje. Nie som odborníkom, ktorý by mal posudzovať diplomové práce,“ povedal pre Omediach.com.

Odporúčame aj: Bývalá hovorkyňa Smeru bude policajtkou (VIDEO)

Danko inklinoval k Rusku, nový minister zo strany SaS zmýšľa prozápadne. Ani s touto zmenou orientácie nemá Kostelník problém. „Vykonávam svoju prácu najlepšie, ako viem. Rešpektujem názory ľudí, ktorých zastupujem," povedal k tomu diplomaticky.

Kostelník nebol len hovorcom Danka, pomáhal mu vyrábať promovideá.

Kostelník v minulosti pracoval ako redaktor TA3 a redaktor v Slovenskom rozhlase. Hovorcom Danka bol od 1. decembra 2017.