Na ministerstve pôdohospodárstva náhle skončila šéfka komunikácie

Na ministerstve pôdohospodárstva náhle skončila šéfka komunikácie Foto: Facebook Anežka Šrojta Hrdá

Na pozícii šéfa komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR od dnešného dňa nastáva zmena. Novým povereným riaditeľom odboru komunikácie a marketingu sa stal Daniel Hrežík, na pozícii nahradil Anežku Šrojta Hrdú. 

 Doterajšia riaditeľka tlačového odboru Anežka Šrojta Hrdá, pôsobila na rezorte od 15. júna 2020 do 1. marca 2021. Vedenie MPRV SR jej ďakuje za doterajší prínos a odvedenú prácu, píše ministerstvo v tlačovej správe. Podľa informácií eReport.sk Hrdá skončila kvôli alkoholu. "V piatok doobeda minulý týždeň riaditeľka odboru komunikácie a marketingu po príchode na ministerstvo podstúpila test na alkohol a fúkala a aj nafúkala. Podľa informácii eReport docestovala hovorkyňa do práce autom z Trnavy a na pracovisku jej bol v dychu zistený alkohol," píše eReport. Požiadali sme o stanovisko Šrota Hrdú, zatiaľ na naše otázky nereagovala.

Daniel Hrežík je absolventom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Na ministerstve pracuje od roku 2014, v poslednom období na pozícii hovorcu.

Cieľom ministerstva je v najbližšom období personálne posilniť tlačový odbor a zlepšiť komunikáciu rezortu pre odbornú, ako i laickú verejnosť. "Hovoriť a prezentovať sektor, ktorý dáva ľuďom chlieb, je mimoriadne dôležité. Tvrdá práca poľnohospodárov a lesníkov si zaslúži rešpekt. V agende agrorezortu je však množstvo výrazných tém názorovo polarizujúcich spoločnosť. MPRV SR si preto kladie za úlohu, zlepšiť vysvetľovanie kľúčových tém v pôdohospodárstve a objasniť dôvody diskutabilných činností, či už pri chove zvierat, agrotechnických operáciách, lesnom hospodárení, potravinárstve alebo napríklad v poľovníctve," píše ministerstvo.