Novým riaditeľom HR Slovenskej sporiteľne bude Martin Čambor

Novým riaditeľom HR Slovenskej sporiteľne bude Martin Čambor Foto: Slovenská sporiteľňa

Martin Čambor preberie od 1. novembra pozíciu riaditeľa odboru zamestnaneckej skúsenosti Slovenskej sporiteľne.

 Martin Čambor  má viac ako 20-ročné skúsenosti v oblasti HR. V Slovenskej sporiteľni už v rokoch 2006 až 2015 pôsobil ako riaditeľ odboru ľudských zdrojov. Do banky prichádza zo spoločnosti Metrostav DS, kde tiež riadil ľudské zdroje.
„Ak raz zažijete život v Slovenskej sporiteľni, a zdieľate jej hodnoty, zostanú vám na celý život. Prichádzam naspäť s pokorou a skúsenosťami dať veciam zmysel, tak, aby ľudské zdroje boli uznaným partnerom pri napĺňaní obchodnej stratégie a vízie banky,“ vyjadril sa Martin Čambor.

Zuzana Poláková, doterajšia riaditeľka odboru zamestnaneckej skúsenosti, sa od 1. novembra tohto roka stane súčasťou tímu Ľudia a kultúra skupiny Erste v centrále vo Viedni. V tíme povedie sekciu Kultúra a hodnoty Programu ERSTE 2030. Zároveň bude ďalej v rámci Slovenskej sporiteľne pracovať v tíme, ktorý riadi transformáciu banky. Foto: Slovenská sporiteľňa

„Do Slovenskej sporiteľne som prišla preto, že ma inšpirovala ambíciou byť modernou zodpovednou bankou, kde ľudia a ich budúcnosť sú v centre diania a biznisu. Veľmi si vážim, že som bola, a naďalej budem súčasťou tejto vízie. Teším sa zároveň, že v rámci skupiny Erste budem môcť pokračovať pomáhať tvoriť prostredie, kde kultúra a hodnoty budú nedeliteľnou súčasťou poslania spoločnosti a jej úspechu,“ povedala Zuzana Poláková.

Do Slovenskej sporiteľne prišla v roku 2018 po dlhoročnej kariére v spoločnosti IKEA, kde zastávala niekoľko manažérskych pozícií. Posledných 16 rokov pôsobila ako HR riaditeľka v Rakúsku a Nemecku.

„Zuzana a jej tím významne posúvajú transformáciu a kultúru našej banky, za čo jej ďakujem. Svoje bohaté skúsenosti a schopnosti zúročí v novej role u nás aj v rámci holdingu a držím jej palce. Zároveň sa teším z návratu Martina do banky. Jeho dlhoročné skúsenosti a schopnosti nám pomôžu v budovaní banky ako moderného a zodpovedného lídra,“ povedal Peter Krutil, generálny riaditeľ Slovenskej sporiteľne.