Slovenská sporiteľňa zvyšuje úrokové sadzby na sporení a termínovaných vkladoch

Slovenská sporiteľňa zvyšuje úrokové sadzby na sporení a termínovaných vkladoch Ilustr. foto: Slovenská sporiteľňa

Slovenská sporiteľňa pokračuje vo zvyšovaní úrokov na depozitách, po júnovom prichádza aj júlové. Od 1. júla zarobia klienti viac na termínovaných vkladoch a na sporení.

Slovenská sporiteľňa zvyšuje sadzby už tretí raz od 1. apríla. „Situácia na trhu nám naďalej umožňuje výraznejšie úročiť vklad našich klientov. A ako sme predpokladali, úroky na vkladoch budú rásť rýchlejšie ako pri hypotékach. Pre klientov je to dobrá správa, pretože úver na bývanie má možno štvrtina bankových klientov, vklady, aspoň na bežnom účte, majú všetci,“ vysvetľuje Juraj Barta, člen Predstavenstva Slovenskej sporiteľne, ktorý je zodpovedný za retailové bankovníctvo.

Pri jednoročnej viazanosti je sadzba termínovaných vkladov vyššia o 0,2 percentuálneho bodu. Pri dvojročnej o 0,5 a trojročnej o 1 bod. Ak budú klienti spĺňať podmienky programu Lepšie úroky, získajú ďalšie pol percento. Ďalší bonus pol percenta platí pre klientov, ktorí si zrušia vkladnú knižku a zriadia si nový termínovaný vklad.

Ako sa menia úrokové sadzby termínovaných vkladov od Slovenskej sporiteľne (p.a)

Slovenská sporiteľňa zvyšuje úroky aj na sporení v aktuálnej ponuke o 0,5 percenta. Ak budú klienti spĺňať podmienky programu Lepšie úroky, rovnako na termínovaných vkladoch získajú na sporení ďalšie pol percento. Plnou sadzbou sú od 1. júla úročené aj zostatky nad 10 tisíc eur. Výhodou sporenia je, že klient má peniaze dostupné kedykoľvek a bezpečne uložené na samostatnom účte.