EUROMONEY Awards for Excellence 2023: Najlepšou bankou je opäť Slovenská sporiteľňa

EUROMONEY Awards for Excellence 2023: Najlepšou bankou je opäť Slovenská sporiteľňa

Slovenská sporiteľňa opäť získala prestížne medzinárodné ocenenie Najlepšia banka na Slovensku - Euromoney Awards for Excellence 2023. Od roku 2011 je to tak už ôsme ocenenie, ktoré najväčšej banke udelil britský odborný magazín Euromoney. V rámci skupiny Erste boli odovzdané aj ďalšie ocenenia.

„Stať sa opäť - už po ôsmykrát - najlepšou bankou na Slovensku podľa prestížneho magazínu Euromoney je pre nás potvrdením, že veci, ktoré robíme pre našich klientov a klientky, robíme dobre. Záleží nám na ich finančnom zdraví a preto neustále zlepšujeme naše produkty a služby a prinášame užitočné inovácie. Aj naďalej budeme robiť všetko pre to, aby sa na Slovensku oplatilo žiť a podnikať. Tento významný medzinárodný úspech by sme však nedosiahli ani bez mojich kolegov a kolegýň,“ hovorí Peter Krutil, CEO Slovenskej sporiteľne.

Ocenenia Euromoney Awards for Excellence sú považované za najuznávanejšie vo finančnom svete, založené boli v roku 1992 ako prvé svojho druhu vo svetovom bankovom sektore. Banky hodnotí odborná porota zložená z odborníkov tohto magazínu a novinárov. Tí každoročne hodnotia kvalitu poskytovaných služieb klientom, hospodárske výsledky či inovatívny prístup. Odborný mesačník Euromoney, ktorý sa špecializuje na bankové a kapitálové trhy, je rešpektovaným zdrojom informácií v oblasti globálnych financií.

Ďalšie ceny pre Erste Group

Cenu pre najlepšiu banku si tento rok odniesla aj Česká spořitelna. Súčasne Erste Group získala cenu za spoločenskú zodpovednosť v regióne strednej a východnej Európy.