Nadácia Slovenskej sporiteľne venuje 50 tisíc eur na pomoc po zemetrasení na východnom Slovensku

Nadácia Slovenskej sporiteľne venuje 50 tisíc eur na pomoc po zemetrasení na východnom Slovensku Ilustr. foto: Slovenská sporiteľňa

Slovenská sporiteľňa pôsobí v každom regióne Slovenska, kde má svojich zamestnancov aj klientov. Preto sa jej následky zemetrasenia na východnom Slovensku dotýkajú a chce pomôcť. Na odstránenie spôsobených škôd či na pomoc ľuďom preto venuje jej nadácia 50 tisíc eur.

Finančnú pomoc určenú na odstraňovanie následkov po zemetrasení na východnom Slovensku rozdelí Nadácia Slovenskej sporiteľne na dve časti. Jedna pôjde do verejnej zbierky Donio a druhá do Nadácie PSK pre podporu rodiny.

„Nadácia Slovenskej sporiteľne už tradične reaguje na urgentné potreby pomoci v spoločnosti. Rovnako, ako tomu bolo počas pandémie, po vypuknutí vojny na Ukrajine alebo po požiari v Banskej Štiavnici, aj tento raz podávame pomocnú ruku ľuďom na východnom Slovensku, ktorých zasiahlo zemetrasenie. Považujeme za svoju misiu byť prospešní a, okrem napĺňania dlhodobých cieľov v oblasti spoločenskej zodpovednosti, aj flexibilne pomáhať vtedy, keď je to najviac potrebné,“ vysvetľuje Barbara Henterová, správkyňa Nadácie Slovenskej sporiteľne.

Donio plánuje pomôcť ľuďom so zničenými alebo poškodenými príbytkami v najviac zemetrasením zasiahnutých obciach v spolupráci s ich starostami a starostkami. Financie budú určené na sanáciu poškodených domov alebo opravy, ak sú možné. O kľúči prerozdelenia budú informovať darcov a verejnosť už čoskoro.

Nadácia PSK pre podporu rodiny bude z darov pomáhať rodinám a jednotlivcom v 23 obciach prešovského kraja, ktorí požiadajú o finančný príspevok na stránke nadácie.
Slovenská sporiteľňa zároveň pomôže klientom, ktorí si spolu s úverom na bývanie poistili aj svoju nehnuteľnosť, s nahlasovaním škôd. Stačí, ak osobne prídu do pobočky banky.