Podľa filozofie Toma Cruisa slovenskí muži kúpili viac kvetov manželkám, menej milenkám

Podľa filozofie Toma Cruisa slovenskí muži kúpili viac kvetov manželkám, menej milenkám Foto z filmu The Firm

Míňajú slovenskí muži na kvetiny viac na Valentína alebo na MDŽ? V ktorý deň minuli viac na hazard? A kedy utratili slovenské ženy viac na módu a kozmetiku? Aj tieto otázky si položila Slovenská sporiteľňa v súboji VALENTÍN VS MDŽ, keď sa pozrela na kartové transakcie svojich klientov v daných dňoch. Súboj vyhodnotila na celkovo viac ako 2 miliónoch transakciách.

Najväčšia slovenská banka sa pozrela spolu na 10 otázok či hypotéz práve cez transakcie klinetov. Súboj sviatkov lásky skončil tesným víťazstvom MDŽ 8:7. V piatich otázkach sme zaznamenali remízu a udelili sme bod obom sviatkom.

Zaujímavosťou je, že počas tohtoročného Valentína minuli muži o 50 tisíc eur viac na hazard ako na kvety, kým počas MDŽ prestávkovali o tretinu menej. Vysvetlenie sa nemusí týkať priamo sviatkov lásky, ale skôr faktu, že počas tohtoročného Valentína sa hrali prvé zápasy osemfinále futbalovej Ligy majstrov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A čo má so slovenským súbojom spoločné Tom Cruise?

Vo filme Jack Reacher hrá vyšetrovateľa a v jednej zo scén vysvetľuje, že ak kupujú muži kvety ráno, tak skôr milenkám a manželkám až počas cesty z práce domov. A ako už môžete tušiť z titulku, slovenskí muži kupovali kvety na sviatky lásky častejšie v poobedných hodinách. Počas MDŽ bol pomer 72:28, na Valentína dokonca 79:21. Zaujímavosťou však je, že doobeda zaplatili v oboch dňoch o približne 4 eurá viac ako poobede. 14. februára v priemere 27 eur, 8. marca 25 eur.