Hovorkyňou SaS je vojačka z kauzy tunelovania VSS

Hovorkyňou SaS je vojačka z kauzy tunelovania VSS Reprofoto tv.sme.sk

Bývalá dôstojníčka Katarína Svrčeková po zverejnení kauzy tunelovania Vojenskej spravodajskej služby vystúpila na tlačovej besede SaS, kde sa sťažovala na šikanu. Svrčeková bola semifinalistkou SuperStar.

„Od 1. decembra je novou hovorkyňou strany Sloboda a Solidarita Katarína Svrčeková. Svrčeková bola do 30. novembra príslušníčkou Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Z armády bola oficiálne prepustená zo zdravotných dôvodov," informoval dnes Ivan Štulajter, riaditeľ komunikačného odboru SaS.

Svrčeková je bývalá poručíčka Vojenskej spravodajskej služby a priateľka bývalého šéfa VSS Romana Mikulca, za ktorého vedenia sa začali vyšetrovať podozrenia z tunelovania VSS z čias prvej Ficovej vlády. Po prevalení kauzy tunelovania VS vystúpila na tlačovej konferencii SaS, kde oznámila, že ju v službe šikanovali. „Zo spravodajskej dôstojníčky som sa stala obeťou šikany, zastrašovania, vyhrážania a diskriminácie aj hrubého nátlaku," povedala podľa sme.sk.

Svrčeková opisovala, ako na ňu vo VSS pri bezpečnostných pohovoroch po zmene vedenia po nástupe súčasnej vlády robili nátlak - vraj preto, aby kompromitovala Mikulca.

Šesť rokov predtým, ako sa stala dôstojníčkou tajnej služby, súťažila v speváckej súťaži Superstar, kde to dotiahla do semifinále.

http://www.sme.sk/c/6835282/prehovorila-exdostojnicka-vojenskych-tajnych-tvrdi-ze-ju-zastrasovali.html