CNN zaradila Bratislavu medzi najfascinujúcejšie mestá

CNN zaradila Bratislavu medzi najfascinujúcejšie mestá Foto: cnn.com

CNN zaradila Bratislavu do ponuky šiestich „najfascinujúcejších pohraničných miest v Európe." Okrem Bratislavy tam je francúzske mesto Lille, švédske Malmö, španielsky San Sebastian, taliansky Terst a nórske mesto Kirkenes.

 

 

Autor článku na webe CNN predstavuje Bratislavu ako mesto s bohatou históriou, ktoré bolo 300 rokov hlavným mestom uhorskej monarchie a spomína aj jeho historické názvy: Istropolis, Bresburg a Pressburg spomína aj Wilson City, čo bolo označenie Bratislavy krátko po Prvej svetovej vojne.

Článok návštevníkom mesta odporúča prechádzku po malebných uličkách historického centra, ktoré očarili aj dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Spomína aj blízkosť Viedne a historické prepojenie oboch miest električkou. Ideálnym miestom na vychutnanie si výhľadu na mesto a okolie je vynovený Bratislavský hrad. Odtiaľ najlepšie vidno, že Bratislava leží na križovatke mnohých ciest, ktoré vedú cez strednú Európu.

Foto: SACR

Autor nezabúda ani na návštevu bratislavských reštaurácií. Podľa jeho slov v nich návštevník nájde tradičnú miestnu kuchyňu, ktorú ovplyvnilo presne to, čo charakterizuje Bratislavu a dodáva jej nezameniteľnú atmosféru a šarm – blízkosť Rakúska a Maďarska.

Článok si v CNN všimla Slovenská agentúra pre cestovný ruch. „V minulom roku prišlo na Slovensko viac ako 4 milióny turistov, pričom do najnavštevovanejšieho Bratislavského kraja prišiel rekordný viac ako 1 milión návštevníkov. Informácie o Slovensku a Bratislave v takých vplyvných zahraničných médiách ako je CNN upevňujú kredit každej destinácie. Aj vďaka tomu môžeme očakávať, že záujem turistov o Bratislavu a o Slovensko bude rásť aj v budúcnosti," povedala Marta Kučerová, generálna riaditeľka SACR.