Idú ďalšie voľby. Je tu ironická antikampaň

Idú ďalšie voľby. Je tu ironická antikampaň

Nový web cervenaNIE.eu útočí na Moniku Beňovú, Vladimíra Maňku, ale aj Petra Šťastného, či Annu Záborskú a ďalších europoslancov. K antikampani sa hlási Nova Daniela Lipšica.

Poslanci Smeru aj súčasných pravicových strán sú predmetom výsmechu stránky cervenaNIE.eu (s podtitulom za súčasných slovenských europoslancov). Novozaložená stránka prináša ironické profily doterajších zástupcov Slovenska v európskom parlamente. Monika Beňová ako bojuje za ľudské podmienky pre rumunských psov, Anna Záborská ako hokejový expert, Vladimír Maňka v župane, alebo video, v ktorom súperí s vrecom zemiakov.

Profily sú pripravené v tzv. Galérii prešľapov ako krátke videá alebo sarkastické koláže.
Na ľavej stránke je tzv. Rebríček hanby s otázkou Na koľko percent sa červenáte za súčasných europoslancov?

 

Na pravej strane je modrý odkaz: Ľudia, za ktorých sa v Európe rozhodne nebudete červenať s preklikom na oficiálnu stránku hnutia Nova k eurovoľbám, na ktorej sa predstavujú kandidáti Nova, KDS a OKS.

Za anitkampaňou je Nova, hnutie to potvrdilo. „Po desiatich rokoch od vstupu Slovenska do EÚ sme svedkami toho, že väčšina europoslancov o sebe nedáva vedieť a ľudia ich vôbec nepoznajú. Preto sme sa rozhodli takouto odľahčenou formou informovať voličov, čím sa naši zástupcovia v Bruseli preslávili," povedala pre Omédiách.com Martina Cabuková z tlačového oddelenie hnutia Nova.

Antikampane sprevádzali aj nedávne prezidentské voľby - boli v neprospech Andreja Kisku, ale aj v neprospech Roberta Fica.