Kofola bude distribuovať nápoje Rauch

Kofola bude distribuovať nápoje Rauch

Od januára budúceho roka bude skupina Kofola exkluzívne distribuovať produkty spoločnosti Rauch v Českej republike a na Slovensku.

Ako informuje spoločnosť v tlačovej správe od januára v skupine Kofola pribudnú z portfólia spoločnosti Rauch džúsy, nektáre, nesýtené ovocné nápoje, ľadové čaje, ľadové kávy a izotonické nápoje pod známymi značkami Rauch Happy Day, Ice tea, Bravo, Nativa, Cafemio, Isotonic alebo Yippy. Dohoda platí pre všetky tri najsilnejšie segmenty, tzn. pre segment reštaurácií, retail i tzv. impulzný predaj napr. pri benzínových púmp.

"Za štyri roky sme prešli veľký kus cesty. Akvizične aj organicky sme sa sústredili na to, že budeme mať kompletnú ponuku nealkoholických nápojov pre československý trh, spotrebiteľov a zákazníkov," povedal Jiří Vlasák, marketingový riaditeľ skupiny.

V roku 2010 skupina Kofola kúpila Semtex, nasledujúci rok spustila linku Hot Fill pre nápoje bez konzervantov. V roku 2012 vstúpila na trh s čerstvými šťavami kúpou UGO barov a začala vyrábať čerstvé šťavy ošetrené paskalizáciou. Rok 2013 skupina Kofola začala distribúciu značiek Evian, Badoit a Vincentka. V Slovinsku nedávno podala spoločnú ponuku s miestnou rodinnou spoločnosťou P&P na kúpu tradičnej značky minerálnej vody Radenska.