Najkreatívnejšou mediálnou sieťou roka 2014 je OMD Worldwide

Najkreatívnejšou mediálnou sieťou roka 2014 je OMD Worldwide Foto: OMD Worldwide

Podľa najnovšieho rebríčka Gunn Report for Media komunikačná agentúra OMD Worldwide svoje prvenstvo obhájila už deviatykrát za sebou.

 


Na druhom mieste skončila spoločnosť Starcom MediaVest Group (rovnako ako OMD, je tiež súčasťou Omnicom Media Group), na treťom PHD a na štvrtom Mindshare.
Gunn Report for Media každoročne hodnotení mediálnej kreativity, zohľadňuje úspechy jednotlivých agentúr na významných festivaloch v celosvetovej mierke.

 

Rebríček je založený na bodovaní ocenení, získaných na každej z vyše 50 každoročne organizovaných súťaží na celom svete.

Podľa Gunn Report for Media sa klient OMD, McDonald´s, stal jedným z najviac oceňovaných zadávateľov reklamy za minulý rok.

„Ceny sú najlepším dôkazom inovácie a kreativity. Žiadna organizácia neposkytuje tak dôkladné meranie týchto dvoch atribútov na celosvetovej úrovni ako to robí Gunn Report," povedal Mainardo de Nardis (CEO OMD). „Zotrvať na vrchole tohto rebríčka deväť rokov po sebe je najlepším ocenením kvality našej práce, našich klientov a našich ľudí," de Nardis.

OMD Worldwide je globálnou mediálnou komunikačnou agentúrou s viac ako 8 000 zamestnancami v 100 krajinách sveta, vrátane Slovenska. Na Slovensku pôsobí OMD od roku 2003. Je súčasťou nákupného domu Omnicom Media Group, ktorý patrí k najvplyvnejším nákupcom médií na Slovensku.

Zabezpečuje komunikačnú stratégiu, mediálne plánovanie a nákup, digitálne médiá, tvorbu obsahu, zábavný marketing, sponzorstvo, analýzu značiek a množstvo ďalších služieb.

Gunn Report vyhlásil OMD za Najkreatívnejšiu mediálnu agentúru bezprecedentných deväť rokov v rade, je Globálnou mediálnou agentúrou roka 2008, 2009, 2011, 2013 a 2014 podľa Adweeku a Mediálnou agentúrou roka za roky 2002, 2005, 2009 a 2011 podľa Advertising Age. V júli 2013 sa stala najefektívnejšou komunikačnou sieťou v Effies Index.