Pomôžte obetiam zemetrasenia v Nepále

Pomôžte obetiam zemetrasenia v Nepále Foto: Človek v ohrození

Nepál v sobotu zasiahlo najničivejšie zemetrasenie za posledných 80 rokov, ktoré si vyžiadalo životy tisícok ľudí. Mimoriadne silné zemetrasenie o sile 7,8 stupňa malo epicentrum v centrálnej časti krajiny.

 

 

Vláda v Nepále vyhlásila mimoriadny stav v postihnutých oblastiach a vyzvala medzinárodné spoločenstvo na poskytnutie humanitárnej pomoci.

OZ Človek v ohrození vyhlásilo verejnú finančnú zbierku na pomoc obetiam zemetrasenia. Ak chcete pomôcť, posielajte peniaze na účet v Tatrabanke: SK1711000000002621182213, v správe pre príjemcu uveďte SOS Nepál.

"Spolu s našim českým partnerom Člověk v tísni budeme pomáhať predovšetkým v oblasti Gorka, ktorá bola epicentrom zemetrasenia. Na mieste je už trojčlenný humanitárny tím. V súčasnosti je najdôležitejšie dostať tam čo najrýchlejšie urgentnú zdravotnícku pomoc, ako aj dostatok jedla a vody," píše v tlačovej správe Človek v ohrození.

V v dlhodobejšom horizonte bude Nepál potrebovať rekonštrukciu obydlí.

Pre viac informácií kontaktujte: Eva Sládková, PR manažérka OZ Človek v ohrození, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 0903 576 184.