Slovak Telekom bude mať nového generálneho riaditeľa

Slovak Telekom bude mať nového generálneho riaditeľa

Súčasný generálny riaditeľ Miroslav Majoroš bude od januára 2016 pôsobiť ako generálny riaditeľ Telekom Romania.

 


Súčasný predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Skupiny Slovak Telekom Miroslav Majoroš odíde z pozície generálneho riaditeľa k 31.12.2015. Naďalej bude pôsobiť na pozícii predsedu predstavenstva Skupiny Slovak Telekom, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

 

Miroslav Majoroš sa rozhodol prijať ponuku Deutsche Telekomu prevziať vedenie spoločnosti Telekom Romania ako jej generálny riaditeľ.

Od 1. januára 2016 bude na pozícii generálneho riaditeľa Slovak Telekomu pôsobiť Milan Vašina, súčasný generálny riaditeľ T-Mobile Czech Republic. Vašina bude generálnym riaditeľom v oboch spoločnostiach.

Majoroš bol jedným z najdlhšie pôsobiacich generálnych riaditeľov v histórii Slovak Telekomu. Pod jeho vedením prešla Spoločnosť niekoľkými transformačnými programami, uviedla v slovenskej premiére viaceré nové technológie (4G či VDSL). Majoroš bol zodpovedný aj za viaceré akvizičné procesy a do Skupiny postupne zaradil tri dcérske spoločnosti s výbornými výsledkami (Zoznam a Zoznam Mobile, PosAm, DIGI Slovakia). Ako predseda predstavenstva a generálny riaditeľ dokončil integráciu firiem Slovak Telekom a T-Mobile Slovensko. Podieľal sa tiež na dokončení procesu privatizácie zvyšného štátneho podielu v ST.

Milan Vašina prišiel na Slovensko pôvodne v roku 2002, kedy začal pracovať v EuroTeli na poste riaditeľa marketingu a od marca 2007 bol generálnym riaditeľom T-Mobile Slovensko. Počas rokov 2009 a 2010 sa podieľal na integrácii Slovak Telekomu a T-Mobilu a po spojení firiem pôsobil ako výkonný riaditeľ pre marketing, predaj a služby zákazníkom. Od januára 2011 je generálnym riaditeľom T-Mobile Czech Republic, píše spoločnosť v tlačovej správe.