Generálny riaditeľ PepsiCo bude šéfovať zastúpeniam v ďalších krajinách

Generálny riaditeľ PepsiCo bude šéfovať zastúpeniam v ďalších krajinách Foto: PepsiCo

Novým generálnym riaditeľom spoločnosti PepsiCo pre Srbsko, Bulharsko, Chorvátsko, Slovinsko, Macedóniu, Bosnu a Hercegovinu, Čiernu Horu a Albánsko sa stal Josef Neumann.

Spolu s krajinami balkánskeho polostrova bude mať na starosti aj Cyprus a Maltu, aktivity spoločnosti bude riadiť v neposlednej rade aj v Izraeli. Pritom v krajinách balkánskeho polostrova bude zodpovedať za široké portfólio výrobkov v segmente nealkoholických nápojov, oznámila dnes spoločnosť v tlačovej správe.

Josef Neumann bude zároveň aj naďalej z pozície generálneho riaditeľa zodpovedný za riadenie slovenskej a českej pobočky PepsiCo. V jej čele pôsobí od začiatku roku 2014. Predtým osem rokov zastával vo firme pozíciu finančného riaditeľa a konateľ pre Slovensko, Česko a Maďarsko. Štyridsaťjedenročný manažér pracuje v spoločnosti PepsiCo už šestnásty rok.

„Hlavným cieľom bude zvýšiť podiel na trhu s nealkoholickými nápojmi na úroveň nášho postavenia v Strednej Európe," uviedol Josef Neumann s tým, že na Balkáne ponúka PepsiCo podobne ako napríklad na Slovensku svoje globálne a kľúčové nápojové a potravinové výrobky ako je Pepsi Cola alebo chipsy Lay's.

Popri tom je na spomínaných trhoch aj hráčom v kategórii snackov, najmä vďaka akvizícii srbskej spoločnosti Marbo v roku 2008.