Festivaly sa spájajú za podporu napadnutého baru v Nitre

Festivaly sa spájajú za podporu napadnutého baru v Nitre

Organizátori viacerých slovenských hudobných festivalov sa spájajú, aby vyjadrili podporu nitrianskemu klubu Mariatchi, ktorý napadli neonacisti. V bare Mariatchi organizujú festivalové soboty. K festivalom sa pripájajú rôzne ďalšie organizácie. Program pre najlbižšiu sobotu (8.2) pripraví Wilsonic. 

 

 

Za niekoľko hodín sa k podpore pripojilo viac ako 20 festivalov a pribúdajú ďalšie organizácie. Prvé podujatie bolo v sobotu (1. februára) a patronát nad ním mali Vrbovské Vetry. V klube Mariatchi od 21.00 vystúpili projekty Vrbovskí víťazi a Abusus a hudobníci Pavel Poliak, Lasky a Michal Kaščák.

Foto: Pohoda

Celá výzva organizátorov, ktorú zverejnili na stránke Festival Bažant Pohoda:


Chceme, aby sa ľudia v našej krajine nemuseli báť chodiť do klubu, baru, do krčmy či na festival. Aby sa nemuseli báť vyjsť na ulicu, ísť do parku alebo na akékoľvek verejné priestranstvo len preto, že majú nejaký účes, farbu pleti, či hovoria svojim materinským jazykom.
Chceme, aby polícia SR a ďalšie silové zložky plnili svoju úlohu pomáhať a chrániť normálnych ľudí voči agresii a násiliu. Aby rázne riešili narastajúce prejavy neznášanlivosti.
Chceme vyjadriť solidaritu s návštevníkmi i pracovníkmi klubu Mariatchi v Nitre. Preto sme sa rozhodli a dohodli, že do Nitry každý týždeň v sobotu zavítajú reprezentanti niektorého z festivalov na Slovensku spolu s muzikantmi.
Slobodné festivaly stoja na slobodnej klubovej scéne, na malých podnikoch, kde sa môžu bez strachu schádzať rôzni ľudia. Preto budeme každú sobotu priamo v klube Mariatchi sledovať, ako sa klubu darí, preto doň pozývame všetkých normálnych ľudí, ktorým sa protiví násilie, ktorému je klub dlhodobo vystavený.
Nebojme sa a poďme do svojich klubov.
Partnermi s klubom Mariatchi v Nitre sa stávajú tieto festivaly:
Festival Bažant Pohoda - official page
GRAPE FESTIVAL
Festival Konvergencie
Topfest
Bratislava Jazz Days / Bratislavske Jazzove Dni
Corgoň Slížovica
Vrbovské vetry
Uprising reggae festival
Wilsonic
Alternatíva v Drevone
Waves Festival
Festival BA City Beats
Festival ISCM - Slovenska sekcia
Festival perkusii - World of the Drums
Festival Poke
Postmuart Fest
Milk Festival
Stretnutie slovenských pesničkárov LennON a MY
Festival a letná univerzita Gombasecký letný tábor
Cyklus koncertov komornej hudby Hudba u Fullu
Podujatie Kopec
Fotogaléria Trafačka
Gergaz Netlabel
Seta Label
Mládežnícka iniciatíva Lepší Dolný Lopašov
Art Café Banská Štiavnica
Mestské divadlo Žilina
Street Dance Academy
Nástupište 1-12
OZ Krásny Spiš

Pozývame aj ďalšie festivaly a organizácie, pridať sa môžete na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..
Vidíme sa v sobotu v Mariatchi.