Miliardár Trump ukradol do kampane pieseň Adele

Britská speváčka Adele sa hnevá na amerického miliardára Donalda Trumpa za to, že vo svojej predvolebnej kampani použil jej úspešnú pieseň z roku 2011 Rolling in the Deep.

Vo vyhlásení, ktoré vydal jej hovorca, dala jasne najavo, že nikomu nedala súhlas na to, aby jej hudbu využíval v politických kampaniach.

Trump používal Adelin hit pri zhromaždeniach v štáte Iowa, kde sa v pondelok konalo nominačnej hlasovania o kandidátovi Republikánskej strany do prezidentských volieb. Miliardárovi však pieseň k víťazstvu nepomohla, porazil ho Ted Cruz.

Adele však pobúril aj ďalšie republikánsky adept na prezidentský úrad Mike Huckabee. Ten minulý týždeň umiestnil na portál YouTube paródiu jej piesne Hello.

Hovorca speváčky neoznámil, či Adele zamýšľa podniknúť právne kroky s cieľom zabrániť neautorizovanému využívaniu jej hudby.

Agentúra Reuters poznamenala, že Adele nie je jedinou speváčkou, ktorej sa nepáči využívanie jej hudby na politické účely. Napríklad skupina R.E.M. vlani v septembri kritizovala Trumpa, že na svojom zhromaždení použil jej hit It 'the End of the World.