Sulík o potrebe otvorenia obchodov: Naháňame zisky obchodným reťazcom a malé prevádzky pôjdu do krachu (VIDEO)

Sulík o potrebe otvorenia obchodov: Naháňame zisky obchodným reťazcom a malé prevádzky pôjdu do krachu (VIDEO) Reprofoto SaS

Predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík, Jana Kiššová a Ján Oravec dnes na tlačovej besede hovorili o potrebe uvoľnenia opatrení v obchode.

Sulík si nemyslí, že na Slovensku by pri otvorení niektorých malých prevádzok nastal problém. Povedal, že nepozná ani jeden prípad, že by sa nakazila predavačka. Na tlačovej besede ukazoval grafy, kde porovnával situáciu a prijaté opatrenia na Slovensku v porovnaní s krajinami, kde majú s nákazou COVID-19 vážny problém.

 

Zdôraznil, že ľudia na Slovensku dodržujú bezpečnostné opatrenia tak, ako nikde inde na svete. Slovensko je najzarúškovaný štát, povedal minister. Preto si myslí, ze keď môžu byť otvorené veľké obchodné reťazce, nevidí dôvod, aby boli zatvorené iné prevádzky, ak budú schopné dodržiavať bezpečnostné opatrenia. "Naháňame zisky obchodným reťazcom a malé prevádzky pôjdu do krachu," povedal. Preto chce hlavného hygienika požiadať, aby dovolil otvoriť niektoré obchody.

Najnovšie