Sieť CCC vyhlásila zber nosených topánok pre utečencov z Ukrajiny a núdznych

Sieť CCC vyhlásila zber nosených topánok pre utečencov z Ukrajiny a núdznych Foto: CCC

Spoločnosť CCC sa rozhodla podporiť ľudí na Ukrajine a aj na Slovensko prichádza s kampaň GiveYourShoesASecondLife, ktorej cieľom je vyzbierať, vyčistiť a vydezinfikovať topánky a posunúť ich ľuďom, ktorí ich aktuálne potrebujú najviac.

„Máte doma topánky, ktoré už nenosíte? Teraz im môžete dať nový život. Darujte ich utečencom z Ukrajiny a ľuďom, ktorým chýbajú základné životné potreby… Použité topánky môžete priniesť do ktorejkoľvek predajne obuvi CCC na Slovensku,“ vyzýva spoločnosť.
Všetko, čo je potrebné urobiť, je priniesť použitú obuv akejkoľvek značky a veľkosti do predajne obuvi CCC. Obuv by mala byť v stave vhodnom na ďalšie nosenie. CCC sa v spolupráci s EKOCHARITOU postará o dezinfekciu a distribúciu darovaných topánok ľuďom v núdzi čo najskôr. A to nielen utečencom z Ukrajiny, ale aj slovenským charitatívnym organizáciám, ktoré pomáhajú ľuďom v núdzi.

Zbierka začína dnes v piatok 11. 3. 2022 a bude trvať minimálne do 21. 3. 2022. Prioritou sú najmä dámske a detské jarné topánky a športová obuv.

„Ľudia na Ukrajine sú našimi priateľmi a kolegami. Aj preto sme sa v CCC rozhodli podniknúť aktívne kroky na pomoc. Prostredníctvom charitatívnych organizácií sme už darovali viac, ako 15 000 párov nových topánok utečencom a plánujeme číslo navýšiť o ďalšie tisíce. V tomto týždni ľudia, ktorí to momentálne najviac potrebujú dostali oblečenie, prikrývky a veci každodennej potreby. Navyše sme spustili podporné programy pre našich zamestnancov na Ukrajine a kolegovia sa aktívne zapájajú do
dobrovoľníckych aktivít. Vieme preto, aké dôležité je pomôcť práve teraz. Prostredníctvom kampane GiveYourShoesASecondLife chceme zapojiť čo najviac ľudí a dať tak možnosť podieľať sa na pomoci každému, kto je odhodlaný pomôcť ľuďom v ťažkej životnej situácii,“ dodáva tlačové oddelenie spoločnosti CCC vo svojom oficiálnom stanovisku.

Najnovšie