BILLA a OMV budujú novú sieť potravín na čerpacích stanicich

BILLA a OMV budujú novú sieť potravín na čerpacích stanicich FOto: OMV

OMV a BILLA Slovensko nadviazali strategické partnerstvo a otvárajú sieť predajní, ktoré ponúknu nákup čerstvých potravín počas bežných dní i sviatkov, keď sú ostatné obchody zatvorené.

Po pilotnom projekte VIVA BILLA predajní potravín na čerpacích staniciach spoločnosti OMV a BILLA rozhodli uzatvoriť strategické partnerstvo, a prichádzajú s potravinami na desiatky čerpacích staníc po celom Slovensku. Do konca roka by mali byť predajne VIVA BILLA otvorené už na 20 čerpacích staniciach, počas najbližších troch rokov by malo pribudnúť ďalších 50 prevádzok.

„Ľudia sa dnes snažia bežné každodenné nákupy vybaviť rýchlejšie, trendom je návšteva menších prevádzok. Teraz im túto možnosť ponúkame aj my. Čerpacie stanice OMV už dávno nie sú miestom, kam si motoristi chodia len natankovať. Zmenili sa na centrá s komplexnou ponukou služieb a jednou z nich je teraz i možnosť využiť zastávku na nákup čerstvých základných potravín. Som veľmi rada, že sme sa s našimi partnermi zo spoločnosti BILLA dohodli na rozšírení konceptu VIVA BILLA na ďalšie čerpacie stanice na celom Slovensku,“ hovorí Miriam Fellingerová, retail manažérka OMV Slovensko.
 
Takmer 9 z 10 Slovákov považuje koncept potravín na čerpacej stanici podľa prieskumu agentúry 2muse za výhodný. Najviac by ho využili cestou do práce a z nej, vo večerných a nočných hodinách, keď sú už ostatné obchody zatvorené a počas štátnych sviatkov či dní pracovného pokoja. Až 60 % Slovákov sa vyjadrilo, že by počas štátnych sviatkov využilo na nákup čerpaciu stanicu s potravinami. Najväčším benefitom pre najširšiu skupinu spotrebiteľov (až 77 %) je pri prepojení tankovania s nákupom potravín praktické ušetrenie času.*
 
„Za posledný rok sme v spolupráci s OMV Slovensko spustili ponuku čerstvých potravín na dvoch čerpacích staniciach v Bratislave a po jednej v Trenčíne, Šamoríne a Nitre. Potvrdilo sa nám, že zákazníci uvítali možnosť rýchlych nákupov popri natankovaní a pravidelne sa vracajú. Sme preto radi, že postupne budeme ponúkať tento koncept zákazníkom naprieč celým Slovenskom. V prieskume sa nám zároveň potvrdzuje, že čerstvosť potravín, ktorú garantujeme, je v takomto koncepte dôležitým kritériom až pre 95 % zákazníkov,“ povedal Arnd Riehl, generálny riaditeľ BILLA Slovensko.
 
Zákazníci nájdu v nových predajniach okrem pečiva a mliečnych výrobkov aj výber zeleniny a ovocia, mäsové výrobky i základnú ponuku trvanlivých potravín. Sortiment sa v predajniach VIVA BILLA bude počas roka obmieňať.
 
*Prieskum realizovala agentúra 2muse na reprezentatívnej vzorke 605 respondentov v období od 14. 4. do 17. 4. 2023.

Najnovšie