Kaufland po 13 rokoch mení generálneho riaditeľa

Kaufland po 13 rokoch mení generálneho riaditeľa Foto: Kaufland

Generálny riaditeľ Paul Pauls odchádza po viac ako dekáde pôsobenia v slovenskom Kauflande na dôchodok. Ukončí tak svoje 36-ročné pôsobenie v spoločnosti Kaufland. Novým generálnym riaditeľom sa od 18. októbra stal Sven Reinhard.

Spoločnosť Kaufland je aktuálne so sieťou 78 predajní v prvej trojke maloobchodných reťazcov na Slovensku s 7 800 zamestnancami. „Teší ma, že spoločnosť Kaufland je na Slovensku vnímaná ako stabilný, férový a zodpovedný partner, za ktorého nás považujú všetci naši dodávatelia a obchodní partneri. Našimi aktivitami sme vždy chceli a stále chceme ísť príkladom, či ide o podporu slovenských dodávateľov alebo o trvalo udržateľné a spoločensky zodpovedné projekty, ktoré sa venujú zlepšeniu podmienok v regiónoch,“ povedal Pauls. „Hoci sa už teším na zaslúžený oddych na dôchodku, odchádza sa mi ťažko. Za tie roky som si Slovensko naozaj zamiloval a ďakujem všetkým za skvelú a dlhoročnú spoluprácu. Spoločnosť Kaufland však nechávam v dobrých rukách môjho nástupcu, s ktorým som päť rokov úspešne spolupracoval a želám mu na jeho kariérnej ceste veľa úspechov,“ dodal odhádzajúci riaditeľ.

Novým generálnym riaditeľom sa stal Sven Reinhard. V skupine Schwarz pôsobí už od roku 2012, kde prešiel viacerými pozíciami v spoločnostiach Lidl a Kaufland v Nemecku, Rumunsku aj Česku.

V slovenskom Kauflande pôsobí od roku 2018 a ako člen predstavenstva a konateľ bol doteraz zodpovedný za oblasť Prevádzky a Supply Chain Management. „Je pre mňa cťou, že môžem prevziať kormidlo slovenského Kauflandu. Mojím cieľom je i naďalej pokračovať v úspechoch, ktoré sme na slovenskom trhu dosiahli a verím, že všetky nové výzvy, ktoré so sebou prinesie nasledujúce obdobie, v spolupráci s mojimi kolegami úspešne zvládneme. Tak, aby sme našu spoločnosť aj naďalej posúvali vpred,“ povedal Sven Reinhard.

Najnovšie