Keď pôjdete na nákup do BILLA, aj vy môžete na Deň narcisov podporiť onkologických pacientov

Keď pôjdete na nákup do BILLA, aj vy môžete na Deň narcisov podporiť onkologických pacientov Foto: BILLA

Vedeli ste, že na Slovensku ročne pribúda 40 000 onkologických pacientov? Pri takomto vysokom počte každý z nás pozná človeka, ktorý bojuje s vážnym, život ohrozujúcim ochorením. Spoločnosť BILLA dlhodobo podporuje zdravotne znevýhodnené skupiny, preto sa už po šiestykrát zapája do zbierky Deň narcisov. Dobrovoľníkov, u ktorých za ľubovoľný príspevok môžete získať symbolický narcis a podporiť tak onkopacientov, stretnete vo štvrtok 18. 4. aj v blízkosti predajní BILLA po celom Slovensku.

Mama, starší brat, suseda, kamarát zo školy či kolegyňa z práce. Rakovina si nevyberá a môže postihnúť kohokoľvek. Boj s touto chorobou je veľmi náročný fyzicky, duševne a často aj finančne, preto Liga proti rakovine už po 28-krát organizuje verejnú zbierku Deň narcisov. Pripnite si tento žltý kvietok na znak solidarity s onkologickými pacientmi a pripomeňte si niekoho, kto podstupuje liečbu tohto zákerného ochorenia.

Foto: BILLA


Dobrovoľníkov z Ligy proti rakovine stretnete na Deň narcisov, vo štvrtok 18. 4., už po šiestykrát aj v blízkosti supermarketov BILLA. „Zapojením sa do Dňa narcisov vyjadrujeme podporu všetkým ľuďom, ktorí sa v živote musia boriť s touto ťažkou a nevyspytateľnou chorobou. Pomoc ľuďom v núdzi tvorí jeden zo základných pilierov našej spoločenskej zodpovednosti a berieme ju veľmi vážne. Veríme, že sa v zbierke Deň narcisov vyzbiera čo najviac finančných prostriedkov, ktoré pomôžu čo najväčšiemu počtu onkologických pacientov na ceste k úplnému vyliečeniu,“ povedala Jana Gregorovičová, CSR senior špecialistka BILLA a podpredsedníčka predstavenstva o. z. BILLA ľuďom. Podporu zbierke Deň narcisov vyjadria aj zamestnanci BILLA pracujúci v centrále spoločnosti, logistických centrách aj priamo v predajniach, pretože osud ľudí s rakovinou im nie je ľahostajný. Gestom pripnutia si narcisu tak zamestnanci k pomoci prirodzene inšpirujú aj nakupujúcich zákazníkov.

Pomoc pre pacientov a ich blízkych

Na tohtoročnej zbierke Deň narcisov sa bude po celej krajine podieľať 12 000 dobrovoľníkov, ktorí majú pre empatických darcov s veľkým srdcom pripravených 900 000 symbolických narcisov. Prispieť bude možné vhodením ľubovoľnej hotovosti do pokladničiek. Na vybraných miestach budú k dispozícii aj platobné terminály. Finančné prostriedky, ktoré Liga proti rakovine vyzbiera, poputujú na jej bezplatné projekty určené pre onkologických pacientov. Ide napríklad o onkoporadňu, podporné skupiny pre pacientov a ich príbuzných, jednorazovú finančnú podporu či o parochne pre pacientky s rakovinou.

Foto: BILLA
„Sme veľmi vďační, že zbierku Deň narcisov nám pomáha zrealizovať aj ďalších 800 spoluorganizátorov, nevynímajúc spoločnosť BILLA. Aj vďaka tejto podpore sa naše snahy o pomoc onkologickým pacientom a ich blízkym stávajú každodennou skutočnosťou. Ceníme si angažovanosť BILLA a zároveň ďakujeme všetkým jej zákazníkom a zamestnancom, ktorí sa rozhodnú podporiť Deň narcisov,“ uviedla Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

Okrem verejnej zbierky v uliciach, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 18. 4., prebiehajú od 14. 4. do 21. 4. v rámci Dňa narcisov aj iné formy pomoci – prispenie prostredníctvom SMS na číslo 848, QR kódu či bezhotovostnej platby na špeciálny účet Dňa narcisov. Všetky možnosti, ako podporiť Deň narcisov, a tiež informácie o ňom, nájdete na www.dennarcisov.sk.

Najnovšie