Křetínský, Tkáč a Korbačka dokončili nákup rádií Lagardère, vrátane rádia Europa 2

Křetínský, Tkáč a Korbačka dokončili nákup rádií Lagardère, vrátane rádia Europa 2 Ilustr.foto Europa 2

Spoločnosť Czech Media Invest (CMI), ktorú spoluvlastní a riadi český miliardár Daniel Křetínský, dokončila nákup rozhlasových staníc francúzskej skupiny Lagardère v Česku, Poľsku, na Slovenskom a v Rumunsku.

 

ČTK to oznámil člen predstavenstva CMI Daniel Častvaj. Medzi rádia kúpená CMI patrí aj Slovenské rádio Europa 2 či české Frekvence 1 a Evropa 2, ktoré sú jednými z najpočúvanejších staníc v Česku. Predajná cena je podľa skorších informácií CMI 73 miliónov eur.

CMI podľa skorších informácií tiež rokuje s Lagardère Group o kúpe časopisov vo Francúzsku, vrátane Elle a s ňou spojených produktov. Okrem Elle sa obchod bude zrejme týkať francúzskych časopisov Version Femina, Art & Décoration, Télé 7 Jours, France Dimanche, Ici Paris a Public.

Odporúčame aj: Miliardár Křetínský: Médiá kupujem z občianskej povinnosti

CMI prostredníctvom svojich dcérskych spoločnosti Czech News Center (CNC) a CN Invest doteraz pôsobila najmä v oblasti tlače. Vydáva v ČR štyri denníky, medzi nimi Blesk, Šport a Aha !, desiatky časopisov, napríklad týždenník Reflex alebo Svet motorov, a tiež webové tituly. Spoločnosť tiež vlastní dve tlačiarne a je lídrom vo vydávaní kníh a distribúcie tlače. Křetínský má v CMI podiel 50 percent a ďalšími spolumajiteľmi sú podnikatelia Patrik Tkáč sa 40 percentami a Roman Korbačka s desiatimi percentami.