Trnavské rádio je v Trnave 2. najpočúvanejšie

Trnavské rádio je v Trnave 2. najpočúvanejšie

RegioMedia – media representative pre regionálne rádiá, po roku opäť monitorovala počúvanosť Trnavského rádia. To si medziročne polepšilo, v Trnave je druhé napočúvanejšie.

 

Ako uvádza Miriam Kittler, konateľka spoločnosti RegioMedia, „Mali sme pocit, že medziročný monitoring počúvanosti ukáže, ako rastú aj menšie rádiá na trhu, ktoré žiaden iný prieskum nezachytáva. V spolupráci s prieskumnou agentúrou AKO sme preto urobili opakovaný monitoring, s miernym navýšením vzorky, aby sme získali nové údaje,” Kvantitatívny reprezentatívny prieskum bol realizovaný na vzorke 800 respondentov v okresoch Trnava, Hlohovec, Galanta a Piešťany. Respondenti nepoznali zadávateľa prieskumu.

Trnavské rádio si medziročne polepšilo. V spontánnej znalosti je podľa prieskumu jednotkou. Priamo v meste Trnava je na prvom mieste v znalosti s výsledkom 63,4%. Oproti predchádzajúcemu roku stúplo o vyše 5%. Zároveň je v meste druhou najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou spomedzi všetkých, počúva ho až 32% poslucháčov.

Medziročne si rádio polepšilo o vyše 7 000 poslucháčov. V meste Trnava má Trnavské rádio 17 000 poslucháčov, celková počúvanosť je 30 000 poslucháčov. Zmenil sa profil typického poslucháča. Viac ako 52% poslucháčov Trnavského rádia tvorí ekonomicky najaktívnejšia skupina poslucháčov vo veku od 26 do 45 rokov, s miernou prevahou mužov. Takmer 82% poslucháčov Trnavského rádia je vo veku od 26 do 65 rokov.

Z tých, ktorí toto rádio počúvajú, ho 66% počúva denne alebo viackrát do týždňa. Priemerný čas počúvania 240  minút denne uviedla pätina počúvajúcich. Počúvanosť je v Trnavskom rádiu rozložená rovnomerne takmer do 20.00 hodiny, pričom o niečo viac počúvanejšie, ako zvyšok dňa, je predpoludnie od 9.00 do 12.00 hodiny.

Kde najčastejšie poslucháči ladia Trnavské rádio? Vyše 62% uviedlo počúvanie v aute. Trnavské rádio vysiela regionálny dopravný servis, toto číslo medziročne narástlo dvojnásobne. V práci a doma ho počúva zhruba 58% poslucháčov.

Trnavské rádio ponúka rýchle lokálne spravodajstvo, ktoré je vysielané počas celého dňa naživo, s dôrazom na región. Práve v súvislosti s pandémiou COVID-19 prinieslo do vysielania živé vstupy z miest, kde sa diali dôležité rozhodnutia. Medzi slovenskými rádiami je jedným z najmladších, vysielať začalo 17. novembra 2017 a rýchlo sa stalo obľúbeným nielen v Trnave.