Moderátorka Anna Vargová je späť v médiách, má vlastnú reláciu

Moderátorka Anna Vargová je späť v médiách, má vlastnú reláciu Ilustr. foto: RTVS

Známa politická moderátorka Anna Vargová sa po rokoch v ústraní opäť vracia do verejného priestoru a k novinárskej profesii.

V RTVS má novú diskusnú reláciu s názvom Otvorene s Annou Vargovou. Relácia odštartovala na Rádio Slovensko tento týždeň v pondelok, RTVS ju bude vysielať každý pracovný deň o 17:05. Má to byť "autorský rozhovor jeden na jedného s aktérmi kľúčových aktuálnych udalostí verejného diania.“
"Som rada, že som dostala takúto možnosť," povedala Anna Vargová v relácii Hosť Nory Gubkovej na Rádio Slovensko.

"Verejnoprávne médium takýto formát - face to face s jedným hosťom - nemá. Vždy tam bude jeden politik alebo odborník a budem sa pýtať aj na aktuálnu politickú situáciu aj na nosné témy. Napríklad v predvolebnej kampani to bude zdravotníctvo, školstvo a ďalšie témy, ktoré trápia ľudí,“ povedala Vargová.

Prvým hosťom bol líder OĽaNO Igor Matovič. Ďalšie dni pozvala moderátorka do štúdia podpredsedu novej strany Demokrati Miroslava Kollára, predsedu Hlasu Petra Pellegriniho či poslankyňu Janu Bittó-Cigánikovú.

V roku 2012 sa do médií na krátko vrátila, keď moderovala v STV spolu s Richardom Dírerom politickú diskusiu Zoči – voči.  Foto: STV

Anna Vargová začínala v roku 1990 v Slovenskom rozhlase. Pracovala ako moderátorka spravodajských či diskusných relácií - v rádiu Twist, v STV, kde moderovala reláciu O päť minút 12, VTV, TV Luna aj v JOJ pri moderovaní relácie Sedmička a naposledy v TV Ružinov. Z médií sa pred približne desiatimi rokmi stiahla. Jedným z dôvodov bola nehoda, o ktorej rozprávala v relácii Nory Gubkovej - keď si šla zabehať, pri Úrade vlády ju nešťastne zachytila električka a Anne Vargovej spôsobila viaceré zranenia, z ktorých sa neskôr vyliečila. Po tejto udalosti prehodnotila svoj život, rozhodla sa spomaliť, postupne sa stiahla z verejného života, venovala sa viac rodine ale aj svojmu koníčku – starostlivosti o psov.