Bývalá šéfka Expresu chce založiť novú stranu

Bývalá šéfka Expresu chce založiť novú stranu Foto: Expres

Eva Babitzová pred dvomi mesiacmi odišla z pozície generálnej riaditeľky rádia Expres a namierila si to do SDKÚ.

 

 


Aktuálne to vyzerá, že zo strany odchádza a pre Sme.sk prezradila, že chce založiť vlastnú stranu. „Zvažujem odchod. Viac sa k tomu nebudem teraz vyjadrovať," povedala najskôr Babitzová pre Hospodárske noviny. Odchod zo strany včera ohlásil doterajší podpredseda Martin Fedor a zvažuje aj Viliam Novotný.

Cez deň Babitzová poskytla rozhovor pre Sme.sk, kde už hovorila o tom, že z politiky neodchádza, práve naopak, plánuje založiť novú stranu. 

"Má to byť strana, ktorá sa vyvaruje všetkých problémov nalepených na strany, ktoré sú tu dlhšie. To znamená rôzne vplyvy, rôzni sponzori, komplikovaná história. Má to byť strana, ktorá chce túto krajinu posunúť a reaguje na požiadavku voličov, ktorá bola úplne zrejmá po komunálnych voľbách – že klasických strán už stačilo. Komunálne voľby vyhrali nezávislí kandidáti. Má to byť strana, ktorá ponúkne alternatívu tým, ktorí tu toho majú dosť, a v komunálnych voľbách masívne volili niečo iné," povedala pre Sme.sk Babitzová, ktorá si verí, že sa jej to s novou stranou podarí. „Som človek, ktorý má za sebou vcelku úspešný príbeh, vybudovala som silnú značku najlepšieho rádia na Slovensku..."

Pred dvoma mesiacmi hovorila, že vstupuje do politiky, lebo sa jej nepáči, ako je spravovaná táto krajina."Som dlhoročným voličom SDKÚ," povedala na tlačovej besede. Zároveň dodala, že si uvedomuje, že SDKÚ je v kríze a dúfa, že sa aj jej a ďalším novým členom podarí oživiť stranu a jej pôvodnú silu.

 

Babitzová bola od roku 2006 generálnou riaditeľkou rádia Expres, v septembri z rádia odišla.