Polícia rozposiela najväčším zločincom špeciálne pohľadnice

Polícia rozposiela najväčším zločincom špeciálne pohľadnice Foto: EUMostWanted.eu

„Marián Štajgár (hľadaný kvôli vražde), ako sa darí? Radi by sme ťa toto leto videli naspäť na Slovensku!" píše polícia.

 


Polícia SR sa pochválila nezvyčajnými pohľadnicami, ktoré - ako píše - posiela niektorým zločincom.

 

Na pohľadnici zdobenej hokejistami píše v angličtine hľadanému Mariánovi Šajgárovi, ktorý je podľa polície „v pátraní pre vraždu".
Pohľadnice, ktoré sú určené hľadaným ľuďom, sú súčasťou letnej kampane Europolu a Európskej siete pracovísk cieľového pátrania (ENFAST) zameranej na pátranie po najväčších zločincoch. Virtuálne pohľadnice rozosielajú polície všetkých členských štátov EÚ.

Cieľom kampane je získať od širokej verejnosti indície, ktoré by pomohli vypátrať týchto zločincov - spoločne totiž spáchali najťažšie zločiny (vraždy, podvody, drogy atď.) v 21 krajinách EÚ, vysvetľuje polícia.

Všetky pohľadnice a najhľadanejšie osoby sú na stránke: eumostwanted.eu/summercampaign

"POZOR! Títo zločinci sa ukrývajú v zahraničí. Často aj v dovolenkových destináciách, takže si dávajte pozor, koho stretávate každé ráno cestou na pláž!," upozorňuje polícia.

Web EUMostWanted.eu funguje od roku 2016 a od spustenia sa podľa polície vďaka nemu našlo 10 zločincov. „Celkovo sa podarilo vypátrať 36 ľudí, ktorí sa na tomto webe objavili. Štyria sa dokonca sami prihlásili na polícii, keď sa sami našli na tejto stránke," píše polícia.