Zverejnili rebríček TOP 10 najpopulárnejších slovenských reklám (VIDEO)

Zverejnili rebríček TOP 10 najpopulárnejších slovenských reklám (VIDEO)

Google dnes zverejnil rebríček najúspešnejších reklám na slovenskom YouTube – YouTube Ads Leaderboard 2018.

 

Na popredných priečkach sa umiestnili rôznorodé reklamy, pozornosť upútali z rôznych dôvodov - niektoré zaujali kreativitou, iné hudbou, obsadením obľúbenej tváre alebo vtipnou zápletkou.

Víťazom rebríčka je kampaň Železničnej spoločnosti Slovensko s klipom od skupiny S hudbou vesmírnou od reklamnej agentúry Jandl. Druhá priečka patrí kampani na Absolut Vodku „Slovenské mamičky, pekné dcéry máte“, (agentúra Triad) ktorá pri svojom spustení rozprúdila rôzne reakcie. Víťaznú trojicu reklamných spotov na YouTube uzatvára vianočná reklama od ZľavaDňa.

Na vrcholné priečky sa dostali aj reklamy, v ktorých sa objavili tváre známe publika zo sociálnymi sieťami. Napríklad Beth a Koki priniesli úspech reklame na sušienky Oreo. Speváčka Monika Bagárová bola tvárou kampane značky Maybelline. Kombináciu humoru a známej tváre využil aj telekomunikačný operátor O2 s modelkou Andreou Verešovou.

Lidl sa dostal do prvej desiatky s reklamou poukazujúcou na svoje aktivity, ktorými pomáha spoločnosti. Verných fanúšikov má aj značka nápojov Kofola, ktorá bodovala s letnými reklamami o penožrútoch Penakulovi a Penokopke, ktorí vyzývali na stiahnutie aplikácie.