Poštová banka v kampani upozorňuje, aby bizarný nápad z kúpeľne neskúšali (VIDEO)

Poštová banka v kampani upozorňuje, aby bizarný nápad z kúpeľne neskúšali (VIDEO) Foto: Poštová banka

 Poštová banka prichádza s novou kampaňou, v ktorej ponúka úverom na bývanie od 0,5 % p.a. a možnosť vyhrať hypotéku s 0% úrokom.

Pri natáčaní televízneho spotu, ktorý sa odohráva v kúpeľni, sa minulo približne 5 litrov sprchového gélu. Produkcia ich vyliala na dlážku, čím ju premenila na bežiaci pás. „Tento bizarný nápad vtipne poukazuje na to, čoho všetkého sú ľudia schopní, keď sa snažia ušetriť, napríklad aj na vstupnom do fitka,“ vysvetľuje Martin Keder, creative director agentúry Wiktor Leo Burnett, ktorá stojí za kreatívou kampane. „Takýmto spôsobom si však môžeme zarobiť skôr na úraz. Oveľa rozumnejšie je urobiť finančné upratovanie a refinancovať už existujúce úvery,“ dodáva Keder.

„Naša nová kampaň cieli hlavne na ľudí, ktorí už majú hypotéku či úver a kvôli svojim finančným záväzkom sa snažia ušetriť ako sa len dá. Väčšinou však uťahujú opasky tam, kde to nemá zmysel, spôsobom, ktorý neprináša želaný efekt, na čo vtipne poukazujeme v televíznom spote. Zároveň ľuďom radíme, čo majú spraviť, aby sa ani kvôli hypotéke nemuseli obmedzovať. Tým opäť rozvíjame náš brand purpose: Meníme postoj ľudí k peniazom, “  hovorí head of marketing Poštovej banky Silvia Wenderlová.

Kampaň poukazuje na to, že vďaka refinancovaniu si klienti dokážu znížiť mesačné splátky na svojich už existujúcich úveroch. Od 1. februára 2020 do konca marca môžu požiadať o výhodnú hpyotéku na kúpu nehnuteľnosti, rekonštrukciu alebo na spomínané refinancovanie hypotéky so sadzbou od 0,5 % p.a. pre všetky typy fixácie, bez poplatku za poskytnutie úveru.

„Všetci, ktorí v tomto období požiadajú o úver, načerpajú ho a splnia podmienky, budú zaradení do súťaže o nulovú úrokovú sadzbu,“ upozorňuje na benefit hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková. Úver s úrokom 0 % môže vyhrať 42 žiadateľov.

Kampaň bude rozpracovaná vo viacerých mediatypoch, najmä v televízii a digitále. Jej cieľom je aj edukovanie ľudí. „V zmysle našej dlhodobej víze – Meniť postoj Slovenska k peniazom – by sme im chceli dať návod na rozumné hospodárenie, vďaka ktorému sa im bude ľahšie dýchať,“ povedala Silvia Wenderlová. Aj preto na sociálnej sieti vytvorili diskusiu o nezmyselnom šetrení a prinesieme súťaže, ktoré priamo súvisia s hypotékou alebo so spotom.

Vizitka kampane

Klient: Poštová banka
Agentúra: Wiktor Leo Burnett
Creative director: Martin Keder
Art director: Martina Mihálová, Zuzana Strempeková
Copywriter: Veronika Podmaková, Martin Keder
Account director: Simona Bobeková, Ladislav Fazekaš, Juraj Výboch
Strategy director: Vladimír Lefík
Produkcia: JOJ Production
Réžia: Dano Dekan