Deň zúčtovania e-sportu: Skupina Erste v novej kampani paroduje nečakaný pád e-sportu (VIDEO)

Deň zúčtovania e-sportu: Skupina Erste v novej kampani paroduje nečakaný pád e-sportu (VIDEO) Reprofoto kampaň Erste

Po minuloročnom debute v e-sporte skupina Erste odštartovala druhú kapitolu svojho partnerstva s Európskym šampionátom League of Legends (LEC). Vtipným spotom od agentúry Jung von Matt SPORTS sa banková skupina zapojila do jednej z najbúrlivejších diskusií v oblasti e-sportu: diskusie o tom, či má alebo nemá byť e-sport uznaný za legitímnu športovú disciplínu a ako túto tému vníma hráčska komunita.

V spote od agentúry Jung von Matt SPORTS, skupina Erste humorne vykresľuje reakciu hráčskeho sveta na celosvetové popretie e-sportu ako legitímnej športovej disciplíny.

Kampaň na LEC Summer Split sa začala 13. augusta so štartom playoffs. Na sociálnych sieťach a v LEC Livestream bude prebiehať až do finále, ktoré sa uskutoční 29. augusta.
„E-sport dynamicky rastie: sme svedkami jeho vysokej profesionalizácie, rozširovania fanúšikovskej základne aj postupného prestupovania e-sportu do podvedomia verejnosti. Pre nás, ako banku orientovanú na budúcnosť, je toto prostredie neuveriteľne vzrušujúce, pretože nepozná žiadne hranice v rámci celého nášho regiónu a je digitálne prístupné,“ vyjadril sa Bernd Spalt, CEO skupiny Erste.
Otázka, či je e-sport naozajstným športom, je neustálym predmetom diskusií. Uznanie za oficiálny šport rozhoduje napríklad o tom, či športovci dostanú príslušné víza na zahraničné podujatia, aj o tom, či sa dostane podpory klubovým štruktúram.

Kým krajiny a zväzy do diskusie vstupujú a spochybňujú tak športový charakter e-sportov, spomedzi hráčov sa do nej zapája len minimálny počet členov e-sportovej komunity.

"Skupina Erste sa vo svojej kampani v rámci LEC Summer Split zameriava presne na tento problém. Po tom, čo banková skupina minulý rok oslávila svoj vstup do sveta e-sportov emotívnym príbehom o prekážkach, ktoré prináša život hráča, teraz pokračuje ocenením e-sportov a ich komunity, píše skupina v tlačovej správe.


Banková skupina spracovala túto spoločenskú diskusiu ako tému svojej kampane a stojí po boku hráčov. Spotom súčasne vzdáva poctu komunite a jej reakcii. Film je prešpikovaný mnohými Easter Eggmi z League of Legends.

Do hlavnej úlohy skupina Erste angažovala Trevora Henryho, komentátora e-sportov, moderátora a najznámejšiu tvár LEC. „Svojou kampaňou sa skupina Erste jasne integruje do komunity a demonštruje blízkosť a otvorenosť, ktorá je dôležitá pre rozvoj neendemických značiek v komunite e-sportov. To si vyžaduje obsah orientovaný na komunitu a vierohodné témy,“ hovorí Carl Kuhn, Head of E-sports v agentúre Jung von Matt SPORTS.