Sagan pomáha v kampani po Paškovi aj Baškovi

Foto: archív Jaroslava Bašku Foto: archív Jaroslava Bašku

Po tom ako známy športovec pomáhal zviditeľniť akciu Pavla Pašku zo Smeru, pomáha v predvolebnej kampani aj jeho spolustraníkovi Jaroslavovi Baškovi.

 

 

Peter Sagan len nedávno prepožičal svoje meno kampani Citroënu, teraz pomáha v kampani politika. Úspešný mladý cyklista prepožičal meno aj Jaroslavovi Baškovi v jeho cyklistickej kampani na župana Trenčianskeho kraja. Bývalý minister obrany a dnes poslanec za Smer v cyklistickom tričku a na bicykli obchádza dediny a mestá v rámci predvolebnej kampane za župana Trenčianskeho kraja.

Baška dnes (2. septembra) ide z Dohnian do Bratislavy na prvú septembrovú schôdzu parlamentu na bicykli. Baška hovorí, že je to výsledok stávky, ktorú spolu uzavrel s Petrom Saganom ešte v júni počas majstrovstiev Slovenska v cestnej cyklistike v Dubnici.

„Výsledkom debaty s Petrom po skončení šampionátu v priestoroch dubnickej „vipky" bola okrem iného malá a pre mňa dosť motivačná stávka. Ak sa mu podarí obhájiť zelené tričko z minuloročnej TdF, pôjdem na prvú schôdzu po prázdninách do parlamentu na bicykli – 160 kilometrov z domu, z Dohnian," napísal v tlačovej správe Baška.

Sagan je spolu s tímom v USA, ale podľa slov jeho mediálneho manažéra Jozefa Korbela Sagan na druhú časť stávky nezabudol. „Taká štreka na bicykli nie je sranda, bude to pre Bašku výzva. Ak ju zvládne, čaká ho v cieli malý darček – symbolické zelené tričko od Petra Sagana," cituje Baška v tlačovej správe Korbela.

Screenshot TA3

Baška nie je prvý politik, ktorému svoje meno športovec prepožičal. Presne pred rokom doprevádzal Pavla Pašku pri oslave 20. výročia ústavy a otváral s ním prvý ročník cyklistických pretekov o pohár predsedu parlamentu.