Kampaň upozorňuje, že otužovanie môže byť aj nedobrovoľné (VIDEO)

Kampaň upozorňuje, že otužovanie môže byť aj nedobrovoľné (VIDEO) Reprofoto youtube Depaul

Otužovanie, ktoré je posledné roky mimoriadne populárne je témou najnovšej kampane z dielne Elite/ Monday Lovers. Klip sa začína pohľadom na otužilca a trénera Jána Kabala, ktorý sa pomaly ponára do veľkého akvária s ľadovou vodou a postupne popisuje, ako vyzerajú jednotlivé fázy od zdravého otužovania až po nebezpečné podchladenie, ktoré môže skončiť fatálne.

 “Chlad. Dokáže mať blahodárne účinky. No, ak ste mu vystavený príliš dlho, dostane sa vám pod kožu. Zúžia sa cievy rapídne klesne tlak a všetko sa začne spomaľovať. Strácate vedomie. Až nakoniec - vaše srdce zastane.” To sú aj stavy ktoré nedobrovoľne podsupujú mnohí ľudia, ktorí skončili na ulici. Otužilec môže chlad zastaviť, ísť sa zohriať, no bezdomovec často nemá kde. “Vďaka rokom tréningu našťastie viem, kedy má moje telo dosť. Ľudia bez domova, by sa však bez pomoci nemali kde zohriať. Adoptujte si posteľ v nocľahárni Depaul,” vyzýva kampaň.

Depaul Slovensko je najväčšia nezisková organizácia na Slovensku pomáhajúca ľuďom bez domova. Každú noc poskytuje teplú posteľ a jedlo pre viac ako 200 z nich. Vznikla po tom, ako v zime 2005/2006 zomrelo na následky podchladenia až 19 ľudí. A viaceré obete si zima vyžiadala aj za posledné roky.

"Chlad má na ľudské telo viaceré blahodárne účinky, no nie ak ste mu nedobrovoľne vystavení tak dlho ako ľudia bez domova. Rozruch okolo otužovania sme sa preto rozhodli využiť na poukázanie každoročného rizika podchladenia u ľudí bez domova. Tí musia vydržať v mrazoch celé noci a nie len zopár minút. Sú tak otužilcami, ktorí sa však nemajú kde zohriať,“ hovorí Matej Valo, Senior Copywriter z Elite/ Monday Lovers.

Kým tvárou videokampane je otužilec,online vizuál ukazuje nedobrovoľného otužilca bez domova. Súčasťou kampane je aj stránka https://adoptujsipostel.sk/.
Kampaň pripravila agentúra Elite / Monday Lovers. Spot režírovalo a produkovalo štúdio Playground13. Svoj hlas do spotu prepožičala Zuzana Porubjaková.

Vizitka kampane:

Creative Director: Jozef Kyselica, Matej Valo
Copywriter: Matej Valo, Filip Olšovský
Account Manager: Lenka Pavlíčková, Marián Hlinka
Art Director: Jozef Kyselica, Juraj Vačko
Strategy Director: Peter Šurín
Social Media Manager: Kitti Pastoreková, Barbora Jurovcová
Produkcia: Hitchhiker Films
Režisér: Jan Švejkar
Sound design: Oliver Fillner
Fotograf: Ivan Horváth (Big day atelier)